Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam ANKARA OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜ

        Çankaya Köşkü'nün yeni First Lady'si olması beklenen Hayrünnisa Gül’ün modacısı belli oldu. Ankara Olgunlaşma Enstitüsü.

        Devletin zirvesinde bulunan isimlerin eşlerine özel kıyafetler diken Olgunlaşma Enstitüsü’nün kız öğrencilerinin uzun bir süredir Bayan Gül’e de kıyafet hazırladığı öğrenildi.

        Kurulduğu günden bu yana devletin zirvesinde bulunan isimlerin eşlerini giydirmesiyle tanınan Olgunlaşma Enstitüsü’nün, First Lady olması beklenen Hayrünise Gül’e de pek çok kıyafet hazırladığı ortaya çıktı. Enstitü, ağırlıklı olarak geleneksel Türk kadın kıyafetlerini el emeği ve işleme sanatıyla ürettiği ve benzeri olmayan "haute couture" modellerle büyük beğeni topluyor. Enstitü'nün bu ürünleri özellikle Türkiye'ye gelen yabancı konukların eşlerine özel defilelerle sunuluyor.

        Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in eşi Semra Sezer’in yanı sıra Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet komutanlarının eşlerine de gece ve gündüz kıyafeti hazırlayan Olgunlaşma Enstitüsü yeni Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünisa Gül’e kıyafet hazırlamakta zorlanmayacak.

        "TÜRBANI DIŞARDAN SATIN ALINIYOR"

        Enstitü yetkilileri, uzun bir süredir Hayrünnisa Gül’e kıyafetler hazırladıklarını belirttiler. Hazırlanan kıyafetler gece ve gündüz kullanımlı olduğunu söyleyen yetkililer, türban konusuna da açıklık getirdiler. Enstitünün türban veya tesettür dikmediğini ifade eden yetkililer, "Hazırladığımız kıyafetlerin hiçbirine türban yapmadık, bu yönde de istek gelmedi. Bayan Gül'ün türbanı dışardan satın aldığını biliyoruz. Bize hiçbir şekilde türbanlı siparişte bulunmadı” dediler.

        Enstitü yetkilileri, bayan Gül'ün eşinin cumhurbaşkanı seçilmesi dolayısıyla herhangi bir sipariş vermediğini de bildirdiler.

        BÜYÜKANIT’IN EŞİ DE OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜ’NE SİPARİŞ VERİYOR

        Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın eşi Filiz Büyükanıt da gece ve gündüz kıyafetlerinin büyük bir bölümünü Olgunlaşma Enstitüsü’ne yaptırdığını bildiren Enstitü yetkilileri, eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in eşi Nazmiye Demirel ile Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın eşi Semra Özal’ın da kıyafetlerini hazırladıklarını hatırlattılar.

        BAŞKA MODACI YOK

        Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı adaylığı tartışmalarında kimi zaman odak noktasına gelen Hayrünnisa Gül'ün, First Lady sıfatını almasıyla birlikte Köşk günlerinde giyeceği kıyafetler de tartışma konusu olmuştu. Gül'ün, "türban" tartışmalarının gölgesinde, Türk modacısı Atıl Kutoğlu ile görüştüğü, modacının daha esnek ve Sofia Loren tarzı kıyafetler hazırlayacağı ortaya atılmıştı. Bu iddialar Bayan Gül'ün yakın çevresi tarafından yalanlanmıştı.

        FARAH DİBA, SOFİA LOREN DE BURADAN GİYİNDİ

        Geniş açılımlı adıyla Ankara Şerife Uludağlı Kız Teknik Öğretim Olgunlaşma Enstitüsü, 1958 yılında kuruldu. Bugün Ankara'da Radyoevinin hemen yanındaki binada faaliyet gösteren Enstitü, uzun yıllar Türk modasina öncülük yapan bir okul özelliğin taşıyor. Türk kültüründe önemli bir yeri olan Türk el sanatlarını araştıran, geliştiren, özenle koruyarak, çağdaş yorumlarla halka sunan ve özelliklerini bozmadan gelecek kuşaklara aktaran eğitim kuruluşu olarak faaliyet gösteriyor.

        Geçmişte, Enstitünün ilk müşterileri arasında Bayan Korutürk, Bayan İnönü, Bayan Sunay, Bayan Çağlayangil'in yanısıra Türkiye'yi ziyaret eden Sophia Loren, Carlo Ponti, İngiltere Kraliçesi Elizabeth, İran Kraliçesi Farah Diba, Prenses Süreyya, Japonya Prensesi de bulunuyor.

        ANKA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ