Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Susurluk dünürleri FOTO GALERİ

        Susurluk çetesi liderliği suçundan altı yıl hapis cezası alan ve yatan emekli yarbay Korkut Eken ile davasını görüşen Yargıtay 8. Ceza Dairesi üyesi Yusuf Kenan Doğan dünür oldu. Doğan'ın oğlu İbrahim Doğan ile Eken'in kızı Ayşe Sonay Eken evlendi, çiftin nikâh şahitliklerini ise Yargıtay Başkanı Osman Arslan ile Eken gibi Susurluk davasında suçlanan ama bugüne kadar yargılanamayan DP Genel Başkanı Mehmet Ağar yaptı.

        Korkut Eken 1996'da Susurluk'taki kazayla deşifre olan Çetenin kurucusu ve yöneticisi olmak suçlamasıyla eski özel harekâtçılar İbrahim Şahin ve arkadaşlarıyla birlikte yargılanmış, DGM tarafından 6 yıl hapse mahkûm edilmişti. Suçlama döneminde Emniyet Genel Müdürü olan Mehmet Ağar ile Susurluk'ta kaza yapan otomobilin sahibi dönemin DYP Milletvekili Sedat Edip Bucak ise milletvekili dokunulmazlıkları nedeniyle yargılamaya dahil edilememişti.

        FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

        Zamanaşımına girecekti

        Çete davasının temyiz incelemesini Yargıtay 8. Ceza Dairesi yapmıştı. Dairenin başkan ve üyeleri önce çete sanıkları hakkındaki cezaların bozulmasını istemişti. Bozma kararına katılan daire üyeleri

        arasında Yusuf Kenan Doğan da vardı. Ancak bozma kararına dönemin Yargıtay Başsavcısı Sabih Kanadoğlu itiraz edince dosya Yargıtay Ceza Genel kurulu'na gitmiş ve Susurlukçular lehine bozma kararı kaldırılmıştı. 8. Ceza Dairesi, bu kez bağlayıcı olan kurul kararına uyma mecburiyetiyle Eken ve diğer çetecilerin cezalarını onaylayıp kesinleştirmişti. Bunun üzerine de Eken ve arkadaşları hapse konulmuştu.

        Doğan, daha sonra Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanlığı'na seçilmiş, 22 Temmuz seçimleri öncesi istifa edip CHP'den mlletvekili adayı olmuş, ancak seçilememişti.

        Şimdi Susurluk davasında iki taraf olanlar dünür oldu. Eski çete hükümlüsü Eken'in kızı Ayşe Sonay ile bu davayı görüşen heyette görev yapan yargıç Doğan'ın oğlu İbrahim, dün Ankara'da Türk-Japon Dostluk Vakfı salonunda yapılan nikâh töreniyle evlendi.

        Dünürler kadar nikâh şahitleri de ilginçti. Törende damat tarafının nikâh şahitliğini Yargıtay Başkanı Osman Arslan, gelin tarafının nikâh şahitliğini ise Mehmet Ağar yaptı. Susurluk davası nedeniyle hakkında düzenlenen fezleke, ancak 11 yıl sonra şimdi işleme konulacak olan Ağar hakkında 6-12 yıl hapis cezası istenecek.

        'O heyet beni seviyor'

        Damadın babası Yusuf Kenan Doğan, dünürü Korkut Eken'in kendi dairesince cezasının onanmasının hatırlatılması ve duygularının sorulması üzerine "Gençler birbirini sevmiş, bize de evlendirmek düştü" demekle yetindi.

        Çete cezasını yatıp çıkan Korkut Eken, evlilikteki bu ilginç tesadüfü "alınyazısı, kader..." olarak değerlendirdi ve şunları söyledi:

        "Gençler birbirlerini sevmişler. Bizim yapacağımız bir şey yok, insanların tercihi. O daire heyetindeki bütün yargıçlar beni seviyor, ben de onları seviyorum. (Dünürünüze alıştınız mı sorusu üzerine) Henüz olay daha yeni, alışmak için birbirimizi tanımamız lazım, gençlere mutluluk diliyorum."

        Çete haberine tepki: (Basında çıkan çete lideri Yargıtay üyesinin kızıyla evleniyor haberlerini kastederek) "Şimdi burda ne ilgisi var, iki genç birblirini sevmiş, bir evlilik olayı var, sizin de çocuklarınız var, yarın istediği gelini ya da damadı seçebilir misiniz? Biz memnunuz, önemli olan çocuklarımızın mutluluğu ve onlar da mutlu."

        Yüksek yargıdan davetliler

        Nikâh törenine Yargıtay Başkanı Arslan dışında da yüksek yargıdan katılan oldu. Törenine katılanlar arasında, Doğan'ın Adalet Bakanı Müsteşarı iken yardımcısı olan ve halen Anayasa Mahkemesi üyesi Fulya Kantarcıoğlu, Yargıtay 6. Ceza Dairesi Başkanı Mustafa Aydın, Yargıtay üyesi Muharrem Coşkun ile Ankara Ağır Ceza Mahkemesi üyesi eski Cezaevleri Genel Müdürü Zeki Güngör de yer aldı.

        Nikâh davetini kabul eden emekli yargıçlar arasında ise eski İstanbul DGM Başsavcısı ve Yargıtay üyesi Ahmek Köksal, eski Yargıtay 4. Hukuk Dairesi Başkanı Bilal Kartal ve İsmail Özmen yer aldı.

        RADİKAL

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ