Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İstanbullular köprüde eyleme bu kez kızmayacak

        Otoyol ve köprülerde çalışanlar iş bırakma eylemine hazırlanıyor. Ancak bu kez çalışanların yaptıkları eylem, İstanbulluların hayatını zorlaştırmayacak aksine işlerine yarayacak.

        Çünkü Yapı-Yol Sen'in hazırlandığı eylemle Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nü kullananlardan geçiş ücreti alınmayacak.

        Yol, Yapı, Altyapı, Bayındırlık ve Tapu Kadastro Kamu Emekçileri Sendikası Genel Başkanı Bedri Tekin, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’nda çalışanların iş bırakma eylemine gideceğini açıkladı.

        Tekin, yaptığı yazılı açıklamada, Bayındırlık Bakanlığı personelinin diğer kurumlarda çalışanlara göre daha az maaş aldığını iddia etti.

        Tekin eyleme gideceklerini bugün açıkladı, çünkü hükümetle Memur-Sen arasında devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sırasında Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin maaş farkının giderileceği yönünde bir açıklama yaptı. Fakat bu açıklama Yapı-Yol Sen çalışanlarını tatmin etmedi.

        Mehmet Ali Şahin ek ödemesi olan memurlarla, olmayanlar arasındaki maaş farkının üç yılda kapatılacağını belirtmişti.

        Yapı-Yol Sen Genel Başkanı Tekin ise 60 YTL'lik dilimler halinde üç yılda yapılacak iyileştirmenin taleplerine cevap vermediğini belirtti.

        Tekin "Yılbaşında verilecek 60 YTL'lik zam için bayram edecek halimiz yol" dedi ve iş bırakma eyleminin tarihine 29 Ağustos Çarşamba günü karar verileceğini kaydetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ