Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Diz çöküp öğretmen istedi

        SAKARYA'nın Kaynarca İlçesi'nde bu yıl eğitime girecek 258 öğrencili Kulaklı İlkögretim Okulu Müdürü Abdulkadir Karaca okulunda yalnızca 3 öğretmen bulunduğunu belirterek milletvekillerinin önünde diz çökerek öğretmen ataması yapılmasını istedi.

        Kulaklı İlköğretim Okulu Müdürü Abdulkadir Karaca, Kaynarca'da bir açılışa katılan Sakarya Milletvekilleri Hasan Ali Çelik ve Ayhan Sefer Üstün'e okulundaki personel eksikliğini anlatma fırsatı buldu. Karaca, milletvekillerinin önünde dizlerinin üzerine çöktü ve bu yıl ilk kez eğitime açılacak okulunda 1 branş öğretmeni ve 2 sınıf öğretmeni olmak üzere yalnızca 3 öğretmen bulunduğu belirterek, “Eğitim- öğretim olabilmesi için diğer öğretmen atamalarımızın yapılması gerekiyor'' dedi.

        AKP Kaynarca İlçe Başkanı Zeynur özel de, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden kendine verilen bilgiye göre ilçede 70 öğretmen eksiği bulunduğunu söyledi.

        Öğretmenlerin kısa süre kalıp başka yere tayin edilmemesinin zorunluluktan kaynaklandığını belirten Hasan Ali Çelik, şu yanıtı verdi:

        “Aksi halde okuldan yeni çıkmış bir öğretmen öğrenci gibi gelir, nitelikli bir eğitime katkı veremez. Buraya gelen adam durmalı ve biraz tecrübe edinmeli. Personel eksikliği konusunda girişimde bulunacağız.'' Bu yıl Kulaklı ve çevre köylerdeki 258 öğrencinin eğitim göreceği 8 derslikli okul, devlet ve hayırseverlerin katkılarıyla yapıldı.

        Arife BALTA / DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ