Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İşte Aslanlı Baron'un villası

        Okyanus Operasyonu ile yakalanan ve kaçırdığı insanları malikanesinde beslediği aslanlara yem etmekle tehdit edip soyduğu ileri sürülen Mehmet Selahattin Merih'in lüks hayatı şaşırttı. Merih'e ait villanın, en az 10 milyon dolar değerinde olduğu ortaya çıkarken, her birine 5 bin YTL ödediği emekli polis ve askerlerden kendisine koruma ordusu kurduğu tespit edildi. Merih'in milyon dolarlık villadaki lüks hayatını iki yılda 500 milyon dolar kazandığı uyuşturucu ticaretiyle finanse ettiği belirlendi. KORUMA ORDUSU

        İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Okyanus Operasyonu'yla gözaltına aldığı Selahattin Merih liderliğindeki 18 kişilik çete ile televizyon muhabiri Onur Köksu'yu çete üyelerine dövdürttüğü iddia edilen TV'deki Elifnağme programının sunucusu Elif Güvendik, dün savcılığa çıkarıldı.

        Polisin yaptığı araştırmalarda, Mehmet Selahattin Merih'in kendisine 5'i eski özel harekat, 3'ü eski terör uzmanı polis, biri eski uzman çavuş olmak 9 kişiden oluşan silahlı koruma ordusu kurduğu ortaya çıktı. Korumaların aylık 5 bin YTL bir ücretle çalıştığı belirlendi. Hesaplarında yüksek miktarda para tespit edilen çete liderinin uyuşturucu parasıyla lüks hayat sürdüğü anlaşıldı.

        UYUŞTURUCUDAN 500 MİLYON

        Merih'in, 2 yıl içinde uyuşturucu ticaretinden 500 milyon YTL gibi bir para elde ettiği ileri sürüldü. 6 ay önce Edirne Gümrüğü'nde ele geçen 304 kilo eroinin sahibi olarak aranan Merih'in, 13 Mayıs 2007'de, hizmetçisine tecavüz ettiği de ileri sürüldü. Çetenin üs olarak kullandığı Beykoz Otağtepe semtindeki villada yapılan aramalarda bulunan 12 generalin fotoğrafının arasında, Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın portresinin de olduğu görüldü.

        ASLINDA FAKİR!

        Polis, üzerine kayıtlı hiçbir şey bulunmayan Merih'in, Mustafa Mercan adına düzenlediği sahte kimliği elegeçirdi. Merih'in bu kimlikle uyuşturucudan gelen milyon dolarları yönettiği ve bankalarda yüklü miktarda parası olduğu tespit edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ