Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam 7 yıl sonra tekrar fidye istediler

        BURSA’da 7 yıl önce S.T. isimli tekstilciyi yata bindirerek kaçıran biri kadın 3 kişi, S.T.’nin yakınlarından 600 bin mark fidye aldı. Daha sonra arkadaşlarından birine kuru sıkı tabanca ile ateş ederek ‘öldü’ diyen kişiler, olayda kullanılan tabancayı S.T.’ye verip, “Tabancada parmak izlerin var. Şikayetçi olursan cinayeti ve parmak izinin bulunduğu tabancayı polise veririz'' diye tehdit edip serbest bıraktı. Ancak zanlılar, bu olaydan 7 yıl sonra, çeteye aldıkları 2 kişiyi gönderip S.T.’den şantajla tekrar para isteyince yakalandı.

        7 yıl önce gerçekleşen olayda iddiaya göre daha önce Gemlik'te berberlik yapan Mehmet Emir Alparslan, arkadaşı olan tekstilci S.T.’yi, kurduğu çete üyelerine kafasına çuval geçirterek kaçırtıp, bir yata bindirerek Yalova açıklarına getirdi. İrtibat kurdukları S.T.’nin akrabalarından 600 bin mark fidye alan kişiler, burada bir arkadaşlarına kuru sıkı tabanca ile ateş ederek, ‘öldü’ diyip denize attı. Olayda kullanılan tabancayı S.T.’nin eline veren çete üyeleri, “Cinayeti sen işlemiş oldun. Çünkü tabancada senin parmak izlerin bulunuyor. Polise haber verirsen biz de cinayeti anlatır, parmak izin olan tabancayı teslim ederiz. Hayatın kararır'' diyerek tehdit edip serbest bıraktı. S.T.’nin korktuğu için polise haber vermediği çete, bu olaydan bir yıl sonra da İstanbul’da kaçırdıkları bir iş adamından 1 milyon 500 bin YTL fidye istedi. Bu işte amaçlarına ulaşamayan çete üyeleri polis tarafından yakalandı.

        “YİNE S.T.'Yİ BULUP ŞANTAJ YAPTILAR’

        Yargılandıkları mahkemece hapis cezasına çarptırılan çete üyeleri, 4.5 yıl cezaevinde yattıktan sonra tahliye edildi. İddiaya göre çete üyeleri ekibe Astsubaylıktan gazi olduğu için malulen emekli edilen Mustafa Kolbaşı ile Kazım Sezginer'i de aldı. Sezginer ve Kolbaşı bir süre önce S.T.’nin yanına gidip, “Biz Jandarma istihbaratta çalışıyoruz. Sen yatta bir kişiyi öldürmüşsün. İşte fotoğrafları. Ya tutuklanacaksın ya da bize 800 bin Euro vereceksin'' dedi.

        Parayı vermek için süre isteyen S.T. polise gidip yardım isteyince harekete geçen Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, zanlılar Mehmet Emir Alpaslan (37), eşi Necla Alpaslan (31), kaptanlık yapan Cumhur Akdeniz (45) ile çeteye sonradan katıldıkları ileri sürülen Mustafa Kolbaşı (34) ve Kazım Sezginer'i (43) Gemlik’te düzenlediği operasyonla yakaladı.

        Sorgulamaları Organize Suçlar Şube Müdürlüğü’nde süren zanlılar, kendilerine yöneltilen suçlamayı kabul etmedi. Zanlılar, ‘Suç örgütü kurmak’ ve ‘bu örgütle nitelikli silahlı yağma’ suçlarından adliyeye çıkartılacak.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ