Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Maradona sinemalarda

        Haftasonu için size birbirinden güzel alternatifler hazırladık. İşte vizyona giren filmler, birbirinden güzel etkinlikler ve en gözde mekanlar...

        Ölümsüz Savaşçı

        Yönetmen: Robert Zemeckis

        Oyuncular: Ray Wintone, Anthony Hopkins, Angelina Jolie, John Malkovich

        FİLMİN FRAGMANINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

        Beowulf, özel bir adamdır. Yaşadığı dönemde Danimarka Krallığı, ürkütücü bir yaratık tarafından yok edilmek üzeredir ve Beowulf krallığı kurtarabilecek tek kişidir. Ülkeyi kurtarması, ona şöhret ve servet kazandırır ama elde ettiği bu gücü kullanış şekli, kaderinin akışını değiştirecektir.

        "Beowulf" İngiliz dilinin günümüze kadar gelen ve halen okullarda okutulan, en eski destansı şiiri. Yönetmen Zemeckis, ortaokuldayken bu destanı, eski İngilizcesi yüzünden çok sıkıcı bulduğunu söylüyor. Ama Neil Gaiman ve Roger Avary'nin yazdığı senaryoyu okur okumaz, hikayenin aslında ilginç olduğuna kanaat getirmiş. Filmde özel animasyon teknikleri ile ünlü oyuncular canlandırılmış. Bir başka özelliği de, bazı sinema salonlarında üç boyutlu gösterilecek olması.

        Maradona: Tanrı'nın Eli

        Yönetmen: Marco Risi

        Oyuncular: Marco Leonardi, Julieta Diaz, Eliana Gonzalez, Norma Argentina

        FİLMİN FRAGMANINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

        Diego, Arjantin'in en büyük kenti Buenos Aires'in eteklerinde, sefalet içindeki bir mahallede dünyaya gelir. Tek çıkış yolu futboldur. Cebollitas takımında başlayan futbol hayatında, gelmiş geçmiş en iyi futbol oyuncusu olarak dünya çapında ün kazanır. Kariyeri boyunca hem sevilir, hem nefret edilir. Zaferle birlikte acıyı da keşfeder...

        İtalya-İspanya ortak yapımı olan film, Maradona'nın yükselişini ve uyuşturucu yüzünden çöküşünü anlatıyor. Maradona'yı İtalyan aktör Marco Leonardi canlandırıyor.

        Şark Vaatleri

        Yönetmen: David Cronenberg

        Oyuncular: Viggo Mortensen, Naomi Watts, Vincent Cassel, Armin Mueller

        FİLMİN FRAGMANINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

        David Cronenberg, "Şiddetin Tarihçesi"nden sonra yine gerilim dolu bir hikayeyle karşımızda. Başrolde de vazgeçemediği oyuncusu Viggo Mortensen var. Rus Nikolai Luzhin, Londra'nın en acımasız ve tehlikeli ailesinin şoförü olarak çalışmaktadır. Kuzey Londra hastanesinde çalışan ebe Anna Khitrova ile tanışınca tüm hayatı değişir. Anna, doğum sırasında genç bir kızın ölümüne tanık olmuştur ve ortada kalan bebeği ailesine ulaştırmak isterken, genç kızın günlüğüne ulaşır. Ancak günlük Rusçadır ve Anna tek kelime Rusça bilmemektedir. Bu günlük sayesinde hem Anna, hem de Nikolai, Vory örgütünün korkunç dünyasına tanık olur.

        Abim Evin Tek Çocuğu

        Yönetmen: Daniele Luchetti

        Oyuncular: Elio Germano, Riccardo Scamarcio, Angela Finocchiaro, Luca Zingaretti

        FİLMİN FRAGMANINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

        Accio alıngan, çabuk sinirlenen ve kavgacı bir tiptir. Kardeşi Manrico ise yakışıklı, karizmatik ve herkes tarafından sevilen biri... Ama aslında derinlerde bir yerde, en az kardeşi Accio kadar tehlikelidir. Film 1960 ve 70'lerin İtalya'sında geçiyor ve bu iki tutkulu kardeşin politika ve aynı kadın için verdikleri mücadeleleri konu ediyor. Kardeşler tüm farklılıklarına karşın, aslında ne kadar benzer olduklarını keşfederlerken, İtalya tarihi de filmin arka fonunu oluşturuyor.

        Metres

        Yönetmen: Catherine Breillat

        Oyuncular: Asia Argento, Fu'ad Ait Aattou, Roxane Mesquida, Claude Sarraute

        FİLMİN FRAGMANINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

        Aristokrat bir ailenin kızı olan Hermengarde, yakında Ryno de Marigny ile evlenecektir. Ancak de Marigny çapkın ve ahlaksız biridir. Bu yüzden iki sevgili hakkında birçok dedikodu çıkar. De Marigny, 10 yıl boyunca ateşli bir İspanyol fahişe olan Vellini ile beraber olmuştur ve Vellini onun peşini kolay kolay bırakmayacaktır. Mahremiyet, gizem ve aldatmanın iç içe geçtiği bu üçlü durumdan sadece bir çift çıkacaktır... Metres, 1800'lü yılların Fransa'sında geçiyor. Eleştirmenler, yönetmen Catherine Breillat'nın, 19. yüzyıl atmosferini başarıyla yansıttığını belirtiyor.

        Zeynep'in Sekiz Günü

        Yönetmen: Cemal Şen

        Oyuncular: Fadik Sevin Atasoy, Mustafa Üstündağ, Fırat Tanış, Sinan Albayrak

        FİLMİN FRAGMANINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

        Zeynep, saplantı seviyesinde düzenli bir hayat sürmektedir ve dışarıya tamamen kapanmıştır. Sabah kahvaltısında yediklerinden, otobüste oturduğu yere kadar hayatında hiçbir şeyi değiştirmez. Her günü bir diğerinin aynıdır. Bir akşam arkadaşının doğum günü için bir bara gider ve orada Ali isminde bir gençle tanışır. Bundan sonra Zeynep'in hayatında beklenmedik değişikler olmaya başlar.

        NEREYE GİTSEK?

        Gece Vardiyası

        Tarih: 01 Aralık Cumartesi

        Saat: 22:00

        Mekan: İstanbul Modern

        "Gece Vardiyası"nda kuralları unutun: Müze gezin, arzu ederseniz içkinizi yudumlayarak müzik dinleyin, konserlere gönlünüzce katılın. Klasik müzik ve caz dinletileriyle, DJ performansları ve dans gösterileriyle, müze gezisiyle "Gece Vardiyası", sanatın tadını çıkarmanızı sağlayacak. Üstelik finiküler ve metronun son seferini de kaçırmadan.

        İstanbul Modern Sanat Müzesi'nde düzenlenecek "Gece Vardiyası", görsel sanatlar ile müziği bir araya getiren yepyeni bir etkinlik formu sunuyor sanatseverlere. HSBC Premier'in sponsorluğunda, 1 Aralık 2007 – 23 Şubat 2008 tarihleri arasında, bayram ve yılbaşına rastlayan günler hariç her cumartesi gecesi gerçekleşecek olan "Gece Vardiyası" konserleri, izleyicilerini önce saat 21.00'de müzenin Süreli Sergiler Salonu'nu gezmeye davet ediyor. Saat 22.00'de başlayacak konserlerde klasik müzik ve caz var, bazen de DJ performansları ve dans. Sıra sıra dizilmiş sandalyelerde değil masalar etrafında oturulacak, bambaşka bir atmosferde müzik dolu bir cumartesi akşamının tadı çıkarılacak...

        GÜLSİN ONAY

        "Duyarlı bir kesinliğe ve zekice bir parıltıya, en hassas şeyleri bile maharetli parmaklarına neredeyse gülümsercesine emanet etme yeteneğine sahip ve tutkulu bir sanatçı. Hayal gücü yüksek, mükemmel bir piyanist."

        Peter Cosse

        Gülsin Onay'ın uluslararası müzik kariyeri Venezüella'dan Çin'e uzanan bir coğrafyada 5 kıtada 56 ülkeyi kapsar. Geçtiğimiz konser sezonlarında Gülsin Onay'ın konser verdiği salonlar arasında Amsterdam Concertgebouw, Berlin Filarmoni Salonu, Viyana Konzerthaus, Londra Queen Elizabeth Hall ve Wigmore Hall, Paris Salle Gaveau, Washington DC National Gallery of Art ve New York Miller Theater yer almaktadır. Ayrıca Dresden Staatskapelle, İngiliz Oda Orkestrası, Japon Filarmoni, Münih Radyo Senfoni, Saint Petersburg Filarmoni, Tokyo Senfoni, Varşova Filarmoni, Viyana Senfoni gibi dünyanın önde gelen orkestraları eşliğinde solist olarak sahne aldı. Birlikte çaldığı şefler arasında Vladimir Ashkenazy, Erich Bergel, Michael Boder, Andrey Boreyko, Jorg Faerber, Emmanuel Krivine, Ingo Metzmacher, Vassily Sinaisky, Stanislaw Wislocki ve Lothar Zagrosek sayılabilir. Sanatçı Berlin, Varşova Sonbaharı, Granada, Würzburg Mozart Festivali, Newport, Schleswig-Holstein gibi dünyanın önemli müzik festivallerinin de eleştirmenlerce beğenilen, aranan bir ismidir.

        KEREM GÖRSEV TRIO

        Türkiye'de caz denince akla gelen ilk isim olan Kerem Görsev, 1961 yılında İstanbul'da doğdu. İlk caz denemelerini, 1981 yılında gitar sanatçısı Ercüment Ateş ile Ankara Kızılay Orduevinde dans ve yemek müziği yapan bir grupta çalarak ortaya koydu. Beste denemelerine 90'lı yıllarda başlayan Kerem Görsev, 1994 yılında ilk albümü Hands & Lips'i yayımladı. Karizmatik kişiliği, piyano çalma stili ve kulüp işletmeciliğiyle yıllardır Türkiye'nin en önemli caz isimlerinden biri olan Kerem Görsev, tüm dünyada yüzlerce başarılı konser vermiş ve onlarca albüm yayımlamıştır.

        Kerem Görsev, piyano

        Kağan Yıldız, bas

        Cengiz Baysal, davul

        Nev

        Tarih: 01 Aralık Cumartesi

        Saat: 23:30

        Mekan: Chicago Bulls Bar

        Büyüleyen sesi ve muhteşem parçalarıyla Nev sizlerle birlikte. Yeni albümüyle hayran kitlesini artıran sanatçı hem yeni hem de eski parçalarını seslendirirken, kulaklarınızın pası silinecek...

        NE TATSAK?

        IL CHIANTI WINE BAR

        Şarap konusunda uzman mönüsünü, İtalyan mutfağından lezzetlerle zenginleştiren Ataşehir'deki Il Chianti Wine Bar, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek, şarap kültürüne damgasını vurmuş birçok şarabı şişe açtırmadan tatma fırsatı da sunuyor. Adını İtalya'nın şarap yapımında kullanılan en iyi üzümlerini yetiştiren Chianti bölgesinden alan mekân, dünyanın çeşitli bölgelerinden birçok şarabı kadeh olarak servis ediyor. Il Chinati'nin mönüsünde, Chianti şaraplarının yanı sıra İtalya, Türkiye, Amerika, Yeni Zelanda, Avustralya, Güney Afrika, Şili ve Arjantin gibi ülkelerden getirtilen özel şaraplar yer alıyor. Şarapların yanı sıra özel üretilmiş mezeler ve tadımlık lezzetler de servis ediliyor.

        MILAGRO

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ