Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Isparta yolcularına son veda

        İstanbul-Isparta seferini yapan Atlasjet uçağının Keçiborlu ilçesi Çukurören köyü Türbetepe mevkisinde düşmesi sonucu hayatını kaybeden 57 kişiden 11'i için Isparta'da tören düzenlenecek. Öğle namazı öncesi cenazelerin kaldırılacağı Merkez Ulu Camii yanındaki 3 bin kişilik Cumhuriyet Meydanı belediye ekipleri tarafından yıkandı. Yapılacak cenaze töreni nedeniyle her cenaze için ayrı sala da verildi. Öğle namazının ardından hayatını kaybeden yolcular için cenaze namazı kılındı. Cami imamları 11 kişiye ayrı ayrınamaz kıldırarak, her biri için helallik istedi. Cenaze törenine Isparta eski milletvekili ve Anavatan Partisi Genel Başakanı Erkan Mumcu da katıldı. VİDEO İÇİN TIKLAYIN

        İKİNCİ PİLOT EMEKLİ TUĞGENERALE ASKERİ TÖREN

        Isparta'da düşen uçakta hayatını kaybeden mürettebat ve yolcuların cenazeleri otopsilerinin ardından memleketlerine gönderildi. Uçağın ikici pilotu Emekli Tuğgeneral Mahir Tahir Aksoy için morg çıkışında askeri tören düzenlendi.

        İstanbul-Isparta sefer yapan Atlas Jet hava yollarına ati bir yolcu uçağının Isparta'nın Keçiborlu İlçesine bağlı Çukurören Köyü Türbe mevkiinde düşmüştü.

        Kaza sonrası hayatını kaybeden yolcular Süleyman Demirel Tıp Fakültesi morguna otopsi ve kimlik tespiti için alınmıştı. Kimlik tespitlerinin ardından kazada hayatını kaybeden yolcuların yakınları cenazeleri teslim alarak memleketlerine yola çıktı. Yaklaşık iki gün süren kimlik tespitinin ardından İstanbul, İzmir, Afyonkarahisar ve Isparta merkez ve ilçelerine gönderilen cenazeler bugün toprağa verilecek.

        EMEKLİ TUĞGENERAL'E SON GÖREV Kazada hayatını kaybedene kaptan pilotlardan birisi olan Hava Pilot Emekli Tuğgeneral Mahir Tahir Aksoy, bu sabah saatlerinde aile yakınları tarafından teslim alındı. Askerler eşliğinde morgdan çıkarılan Türk bayrağına sarılı Aksoy'un cenazesi askeri törenle ambulansa bindirildi. Törenin ardın Aksoy'un cenazesi ambulansla ilk olarak Antalya Havalimanına oradan da saat 10:00 kargo uçağı İstanbul'a gönderildi.

        CENAZELER İSTANBUL'A YOLA ÇIKTI Kazada hayatını kaybeden ve İstanbul'da toprağa verilecek olan cenazelerden bur kısmı Süleyman Demirel Tıp Fakültesi morgundan alınarak ambulansa Antalya Havalimanına oradan da kargo uçağı ile İstanbul'a gönderildiler.

        Kargo uçağı ile İstanbul'a gönderilen cenaze isimleri şöyle: Emekli Tuğgeneral ve ikinci kaptan pilot Mahir Tahir Aksoy, Mana Topçu (Hostes), Hatice Sinem Vurgun (Hostes), Çağatay Şirin (Kabin Amiri), Mümine Bulut (Kabin Memuru), Alaattin Gültürk (Teknisyen), Burhan Tepebaşı, Hakan Yakup Pullu, Hazal Kaynak, Özcan Uğurlu, Sadettin Uğurlu, Kenan Büyük, Özlem Karataş, Mustafa Fidan, Necati Kartal, Saniye Kartal, Yusuf Çiftçi, Oğuz Cafer Çiftçi ve Fatma Şenel Bozdağ. -ÇALIŞKAN VE ÖZSOY BURDUR'DA TOPRAĞA VERİLDİ-

        Önceki gün 96 yaşında vefat babaannesi Hatice Özsoy'un cenaze törenine katılmak üzere İstanbul'dan gelirken uçak kazasında hayatını kaybeden Şakir Özsoy ile aynı uçak kazasında ölen Burdurlu tuhafiyeci Mustafa Çalışkan ve babaanne Hatice Özsoy'un cenazeleri Burdur Ulucami'ye getirildi.

        Cenaze törenine, Burdur Valisi M. Rasih Özbek ile Belediye Başkanı Sabahattin Akkaya, Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik, Mehmet Alp ve Ramazan Kerim Özkan ile Şakir Özsoy'un mezun olduğu Erciyes Üniversitesi'nin Tiyatro Kulübü'nden çok sayıda arkadaşı geldi. Tiyatro kulübü öğrencileri, camiden önce de Şakir Özsoy'un evine taziye ziyaretinde bulundular. Öğrencilerin çok üzgün oldukları, bazılarının ağladığı görüldü.

        Bir gün önce annesi Hatice Özsoy'u, ardından da kazada oğlu Şakir Özsoy'u kaybeden Fettah Özsoy'un da cenaze töreni sırasında çok üzgün olduğu ve sık sık ağladığı gözlendi. Kazada ölen tuhafiyeci Mustafa Çalışkan'ın, kendi adını taşıyan torunu Mustafa Çalışkan da dedesinin tabutu başından ayrılmadı. Tuhafiyeci Mustafa Çalışkan'ın İstanbul'da yaşayan oğlu ve torunlarını görmek için eşi Naile ile birlikte İstanbul'a gittiği, eşinin İstanbul'da kaldığı, Mustafa Çalışkan'ın Burdur'a yalnız döndüğü öğrenildi. Cenazeler, Burdur Asri Mezarlığı'nda toprağa verilirken, babaanne ve torun Özsoy'un yan yana defnedildikleri görüldü.

        -EMEKLİ TUĞGENERAL'E SON GÖREV-

        Kazada hayatını kaybeden kaptan pilotlardan birisi olan Hava Pilot Emekli Tuğgeneral Mahir Tahir Aksoy'un cesedi, bu sabah saatlerinde aile yakınları tarafından teslim alındı. Askerler eşliğinde morgdan çıkarılan Türk bayrağına sarılı Aksoy'un cenazesi askeri törenle ambulansa bindirildi. Törenin ardından Aksoy'un cenazesi ambulansla ilk olarak Antalya Havalimanı'na oradan da saat 10.00 kargo uçağı İstanbul'a gönderildi.

        ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ HAZAL KAYNAK'IN CENAZESİ, MEMLEKETİ LÜLEBURGAZ'DA TOPRAĞA VERİLDİ

        Isparta'nın Keçiborlu ilçesi yakınlarında düşen Atlasjet uçağında hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Hazal Kaynak'ın cenazesi, memleketi Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde toprağa verildi.

        Isparta'ya arkadaşlarını ziyarete giderken uçağın düşmesi sonucu yaşamını yitiren İstanbul Kadir Has Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü hazırlık sınıfı öğrencisi Hazal Kaynak'ın (18) cenazesi, Lüleburgaz'a getirildi.

        Kaynak için düzenlenen cenaze törenine, ailesi, yakınları, Belediye Başkanı Emin Halebak, okul arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.

        Sokullu Mehmet Paşa Camisi'nde kılınan öğle namazının ardından Hazal Kaynak'ın cenazesi, Lüleburgaz Şehir Mezarlığı'na defnedildi.

        Camideki cenaze töreninde, Kaynak'ın babası Ferit ve annesi Rana ile dedesi Erdoğan Kaynak güçlükle ayakta durabildi.

        Erdoğan Kaynak, AA muhabirine yaptığı açıklamada,''Kızımız, geleceğimizin ışığıydı. Pırıl pırıl yetenekli, edebiyattan resme kadar ender dallarda yetişen bir insandı. Parlamadan yıldızı söndü'' dedi.

        DENİZLİLİ SAADETTİN BAYSAL DA TOPRAĞA VERİLDİ

        İstanbul-Isparta seferini yaparkan inişe geçtiği sırada düşen Atlasjet'e ait uçakta hayatını kaybeden Denizlili Saadettin Baysal(40), öğle namazından sonra Asri Mezarlık Camisi'nde düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi. Yakınları, uçağa binen son yolcunun Sadettin Baysal olduğunu, rötar yapmasaydı uçağa yetişemeyeceğini söyledi.

        20 yıldır Isparta'da yaşayan ve buradaki Mekke Pazarı'nda ortaklığı bulunan Saadettin Baysal, dükkana malzeme almak için geçen pazartesi (26 Kasım 2007) günü İstanbul'a gitmiş. Cumartesiye kadar alışveriş yapmak isteyen Saadettin Baysal, uçağa bindiği gün kendisine araba bakmak istemiş. Ortağı Sefa Mert'in eniştesi vefat edince erken dönüş yapmaya karar vermiş. Perşembe günü kaldığı otelden Isparta için 49 numaralı koltuğu ayırtan Baysal, havaalanına 00.40 sularında varmış. Normal uçuş vakti 23.20 olmasına karşın rötar yapması nedeniyle uçağa yetişen Baysal, diğer yolcular gibi kazada hayatını kaybetmiş.

        Saadettin Baysal'ın Denizli'deki evinde hüzün hakimdi. Bağbaşı beldesinde ikamet eden baba Ali Baysal ve ağabey Faruk Baysal, taziye ziyaretleri için gelenleri karşıladı. Taziyeleri kabul eden aile fertleri gözyaşı döktü. Çevresinde "güleç yüzlü" olarak bilinen Saadettin Baysal'ın cenazesinin eve getirilmesi sonrasında dualar okundu. Dua sırasında Baysal'ın eşi tabuta bakarak gözyaşı döktü. Yapılan kısa dua sonrasında Baysal'ın cenazesi Asri Mezarlık Camisi'ne götürüldü. Burada kılınan namaz sonrasında Baysal, aynı yerde bulunan mezarlığa defnedildi.

        AYŞE GÖZEN POLAT'IN CENAZESİ EĞİRDİR'DE, ATABEY BELEDİYESİ ESKİ BAŞKANI İZZET KUTLU'NUN EŞİ PERİHAN VE KIZI SİNEM KUTLU'NUN CENAZELERİ DE ATABEY'DE TOPRAĞA VERİLDİ

        Isparta'nın Keçiborlu ilçesi yakınlarında dün düşen uçakta hayatını kaybeden yolculardan Ayşe Gözen Polat'ın cenazesi, Isparta'nın Eğirdir ilçesinde, eski belediye başkanlarından İzzet Kutlu'nun eşi Perihan ve kızı Sinem Kutlu'nun cenazeleri Atabey ilçesinde toprağa verildi.

        İstanbul'daki özel bir bankada çalıştığı ve ailesini ziyaret etmek üzere Eğirdir'e gelmek amacıyla Isparta uçağına bindiği öğrenilen 29 yaşındaki Ayşe Gözen Polat'ın cenaze namazı, Eğirdir Hızırbey Camisi'nde kılındı.

        Cenaze törenine, ailesi, yakınları, Eğirdir eski Belediye Başkanı Tacettin Gencay ile çok sayıda vatandaş katıldı.

        Cenaze töreni sırasında baba Mesut Polat ile anne Serap Polat güçlükle ayakta durabildiler. Ayşe Gözen Polat'ın cenazesi daha sonra ilçe mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

        -ATABEY'DEKİ TÖREN-

        Kazada hayatını kaybeden Atabey ilçesi eski Belediye Başkanı İzzet Kutlu'nun eşi Perihan ile kızı Sinem Kutlu'nun cenaze namazları da Atabey Kurşunlu Camisi'nde kılındı.

        Cenaze namazına Atabey Kaymakamı Doğan Dinç, Atabey Belediye Başkanı Tevfik Atasoy, eski bakanlardan Aykon Doğan, ilçe Garnizon Komutanı Ali Deviren ile Kutlu ailesinin yakınları ve ilçe halkı katıldı.

        Anne ve kızının cenazeleri namazın ardından Altumba Mezarlığı'nda defnedildi.

        Sinem Kutlu'nun Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 3. sınıfında öğrenim gördüğü, İstanbul'a annesiyle birlikte gezmek ve aile yakınlarını ziyaret etmek üzere gittiği öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ