Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam "Sen vatan hainisin"

        Mecidiyeköy bombacısının babası, 12 yıl sonra Emniyet’te karşılaştığı oğlunun yüzüne ‘Bunu yapan biri benim oğlum olamaz. Sen bir vatan hainisin’ diye haykırdı

        İstanbul Mecidiyeköy’ü kana bulamak isterken yakalanan bombacının hikayesi, PKK’nın gencecik insanları kandırarak nasıl azılı birer caniye dönüştürdüğünün aynası gibi...

        1980 yılında Kars’ın bir köyünde bir çiftçi çocuğu olarak dünyaya gelen Bülent Öztürk, önce okul sonrasında ‘büyük abileri’ ile sohbet edeceğini söyleyerek eve gidiş gelişlerini aksattı. Ardından henüz 15 yaşındayken, ortadan kayboldu. Ailesinin onu bulma çalışmaları sonuç vermedi.

        ‘VATAN HİZMETİN VAR’

        Çünkü, PKK dağa çıkartarak bombacı eğitimi verme konusunda kandırmıştı. Aile 12 yıldır oğullarından haber alamıyordu. Ta ki 12 yıl sonrası, İstanbul’dan kalkıp Kars’taki köy evine giden özel bir polis ekibi baba ocağının kapısını çalana kadar... İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ‘Ailem Projesi’ kapsamında gözaltındaki zanlıların ailelerine yakınlarının karıştığı suçla ilgili bilgi veriyordu. Terör timleri, önce babadan gerçeği sakladı, ‘çok önemli bir vatan hizmetin var’, diyerek baba Fevzi Öztürk’ün kendileriyle İstanbul’a gelmesini istedi.

        YÜZÜNE SÖYLEDİ

        Yolda, polisler ile baba arasında son dönemde gerçekleşen terör olayları konuşuldu ve baba hepsine son derece tepkiliydi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne gelindiğinde baba Fevzi Öztürk’e gerçek anlatıldı: ‘Gazete manşetlerindeki o bombacı sizin oğlunuz...’ dendi.

        Fevzi Öztürk, 12 yıldır görmediği oğlunu, demir parmaklıkları arkasında tutulan bir bombacı olarak bulunca şoka girdi. Baba Öztürk, oğlunun yüzüne bakarak ‘Sen benim oğlum olamazsın. Sen vatan hainisin’ dedi. Bombacı Bülent Öztürk ise ‘Sen hiç bir şeyden anlamıyorsun. Bu adam benim babam değil’ diyerek babasının dışarı çıkartılmasını istedi.

        STAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ