Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam 17 yaşında şehit olunur mu?

        Hain saldırıda ölenlerden 4’ü tuzak kurulan cadde üzerindeki Final Dergisi Dershanesi’nin öğrencisiydi. Biri de aynı dershanede eğitim gören kızını almayan gelen baba. Dershane öğrencileri ve öğretmenleri de patlayan camlardan yaralandı. Ancak olayda ölümlerin sayısının artmasını dersane güvenlikçisi Muhsin Keskin’in duyarlılığı önlendi.

        Saldırının 700 öğrencinin eğitim gördüğü dershanede dağılım saatinin 17.00 olması ve bombanın 5 dakika önce patlamasıyla ölü sayısının artmasını engelledi.

        Saldırıdan 5 dakika önce OKS’ye hazırlanan ilköğretim son sınıf öğrencileri 17:10’da başlayacak ders saatlerini bekliyorlardı. Güvenlikçi Keskin’in,“Hava soğuk kantine girin ısının” demesiyle içeri girdiler. Patlama onların girişinden 5 dakika sonra gerçekleşti.

        ÜŞÜMELERİNE DAYANAMADIM

        Muhsin Keskin, öğrencilerin haline dayanamadığı için onları içeriye soktuğunu belirterek, “OKS’ye hazırlanan öğrencilerimizin bir bölümü kapının önünde beklemeye başlamışlardı. Hava çok soğuk olduğu için onların üşümesine dayanamadım ve içeriye girmelerini söyledim. 100 kadar öğrenci tam içeri girip merdivenlerden iniyorlardı ki patlama meydana geldi. Neye uğradığımızı şaşırdık. Herkes olduğu yerde yere düştü” dedi. Birinci patlamadan sonra 5 saniye aralıkla 4 patlamanın daha meydana geldiğini anlatan Keskin, öğrencilerin bu sırada da yerde kaldığını söyledi.

        Ablasına değil ölüme koştu

        Kurbanlardan biri de dershane öğrencisi 19 yaşındaki Melek İpek oldu. Dershanedeki Melek İpek’i ablası Tuğba 16.30’da aradı. Abla “Bugün erken çık, dışarıda beraber yemek yiyelim’’ dedi. Ablasının öğretmeninden izin alması üzerine Melek, saat 17.00 yerine 5 dakika erken çıktı. Ölüm genç kızı dershanenin önünde yakaladı.

        Patlamayı duyunca kardeşini cep telefonundan arayan Tuğba İpek, panikle önce olay yerine sonra hastaneye koştu. Kardeşi Melek’in öldüğü haberiyle yıkılan Tuğba İpek, sinir krizleri geçirdi. Yakınlarına üniversiteyi kazanıp savcı olacağını söyleyen Melek İpek, Diyabakır’da toprağa verildi. Baba Mehmet İpek, ”Kızımın ne günahı vardı?’’ diye ağladı.

        5 yaralının durumu ağır

        Diyarbakır’daki patlamanın ardından Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne kaldırılan 8 yaralıdan 5’inin durumu ciddiyetini koruyor. 5 yaralının tedavisi reanimasyon bölümünde sürüyor. Hastanede Serhat Kaya, Vedat Boran, YaseminTurgut, Emre Öz, Remzi Alyalın, Kerem Ertem, Engin Taşkıran ve Reca Gürbüz adlı yaralılar tedavi görüyor. Diyarbakır Asker Hastanesi’nde tedavi gören yaralılardan 2’si asker, 3 kişi Ankara GATA’ya sevk edildi.

        İnsan 17’sinde ölür mü oğul

        BEBEK katili terör örgütünün saldırısında hayatını kaybeden 5 kurban dün gözyaşlarıyla toprağa verildi. Dört genç kurbandan biri de 17 yaşındaki Eren Şahin’di. Anne ve babasının ayrılınca Diyarbakır’da anneannesi Emel Eronata’nın yanında büyüdü. Rekabet Kurumu Fen Lisesi son sınıf öğrencisi Şahin’in amacı elektrik ve elektronik mühendisi olmaktı. Patlamanın olduğu dershanede ÖSS’ye hazırlanıyordu. Eren Şahin’in henüz 3 aylıkken eşinden ayrılan inşaat mühendisi annesi Oya Eronata, acı haber üzerine İstanbul’dan gelmişti. Oya Eronata, oğlunun her saatini kendisine anlattığını belirterek, “Oğlum 24 saat ders çalışırdı. Son görüşmemizde Beyaz Melek filmine gitmek için izin istedi. Ben de izin verdim’’ dedi.

        Anneanne Emel Eronata, “Benim ciğerimi yaktılar, ciğerimi yakanlar yansın. Annesiz ve babasız onu ben büyüttüm. Tek dayanağımdı. Bunun hesabını kim verecek? Allah belalarını versin’’ dedi.

        BEŞİKTAŞ’I GÖREMEDİ

        Oğlunun mezarına kapanan acı anne, “Benim ciğerimi yaktılar, bunu yapanların ciğeri de yansın. Oğlum 17 yaşında şehit oldu. 17 yaşında şehit olunur mu? Oğlum bu gece sen burada mı uyuyacaksın’’ diye gözyaşı döktü.

        Koyu bir Beşiktaş taraftarı olduğu belirtilen Eren Şahin’in bugün Beşiktaş ile Diyarbakır Diskispor arasında oynanacak maçı heyecanla beklediği öğrenildi.

        Kara kartal formasıyla veda

        Patlamada ölen Eren Şahin’in koyu bir Kara Kartal taraftarı olduğunu duyan Beşiktaşlılar, acılı aileye bir nebze olsun moral verebilmek için harekete geçti. Beşiktaş’ın önde gelen isimleri ve oyuncuları, Eren Şahin’in ailesini ziyaret ederek onlara siyah beyazlıların kullandığı formalardan bir takım sundu, başsağlığı diledi.

        Yine annelerin yüreği yandı

        Saldırıda hayatını kaybedenlerden Rıdvan Süer’in cenazesi uçakla Ankara’ya gönderildi. Ankara Ayaş nüfusuna kayıtlı Rıdvan Süer’in Diyarbakır Türk Telekom’da çalışan babası Şemsettin Süer ile annesi Gülderen Süer, cenazeyi almak üzere Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne geldi. Anne Gülderen Süer havalanında baygınlık geçirdi. Lise mezunu 18 yaşındaki Rıdvan Süer’in üniversiteye hazırlanmak için özel dershaneye devam ettiği ve olay yerindeki dersanedeki arkadaşını ziyarete gittiği öğrenildi. Avukat olmayı hayal eden gencin cenazesi Ayaş’a bağlı Sinanlı Beldesi’nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

        Kurbanlardan adliye memuru Cengiz Kaya (42)’nin cenaze töreni herkesi ağlattı. Kaya, saat 17.00’de dershaneden çıkacak 14 yaşındaki kızı Merve Kaya’yı almak için olay yerine gelmişti. Ancak iki çocuk babası Kaya, kızına kavuşamadan patlamanın kurbanı oldu. Merve Kaya, babasının mezarı başında ağıtlar yaktı. “Neden geldin dershanenin önüne? Gelmeseydin baba! Sen gelemedin ben sana geldim baba! Babam dünyada bir taneydi. Sana söz veriyorum seni yaşatacağım’’ diye gözyaşı döktü. Sinir krizleri geçiren Merve Kaya’yı yakınları güçlükle sakinleştirdi.

        Akşam

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ