Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Vali şehit evinde gözyaşlarını tutamadı

        Hasan AKYILDIZ / KIRIKKALE (AHT)

        Hakkari'nin Çukurca İlçesi kırsalında mayın patlaması sonucu uzman çavuşlar Fatih Aydoğdu, Mehmet Kaya Çelik ve Nuri Aydın şehit oldu, 2 asker yaralandı. Olayda şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Fatih Aydoğdu'nun (30) Kırıkkale'deki baba evi türk bayrakları ile donatılırken, 7 yıldır TSK'da görevli olan Aydoğdu'nun 2 ay sonra görevi bırakmaya hazırlandığı öğrenildi. Aileye başsağlığı ziyaretinde bulunan Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner de gözyaşlarına hakim olamadı.

        FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

        Sabah saatlerinde Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Vatan İçin Can Verenler Derneği Başkanı Mümtaz Torunlu, taziye için Aydoğdu'nun evine geldiler. Oğullarının şehit haberini alan baba Hilmi Aydoğdu ve anne Serpil Aydoğdu sinir krizleri geçirdi. Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, Kur'an okunmasının ardından baba Hilmi Aydoğdu'ya sarılarak başsağlığı diledi. Vali Güner, baba Aydoğdu'nun ağlaması üzerine gözyaşı döktü.

        Yakınları, yaklaşık 7 yıldır TSK'da görevli olan Aydoğdu'nun eşi ve ailesiyle görüşemediği için sıkıntılı olduğunu ve 2 ay sonra görevinden istifa etmeyi düşündüğünü söylediler. Şehit Piyade Uzman Çavuş Aydoğdu'nun son olarak 2 ay önce izin alarak Kırıkkale'ye gelip ailesine gördüğü öğrenildi.

        EŞİNE HABER NÖBET ÇIKIŞI VERİLDİ

        Evli ve bir çocuk babası olan Şehit Piyade Uzman Çavuş Aydoğdu'nun acil tıp teknisyeni olan eşi Ümmihan Aydoğdu'nun Bilecik'te görev yaptığı öğrenilirken hain saldırıda yaralanan Piyade Uzman Onbaşı Arif Kılıç'ın da şehit Uzman Çavuş Aydoğdu ile aynı mahallede oturdukları öğrenildi. Aydoğdu'nun eşi Ümran Aydoğdu'ya şehit haberi, nöbet çıkışı geldiği evin önünde verildi. Gölpazarı Devlet Hastanesi'ne Acil Tıp Teknisyeni (ATP) olan Aydoğdu, nöbetten çıktıktan sonra Reşadiye Mahallesi'ndeki evinin önünde Kaymakam Ömer Şahin, Garnizon Komutanı Jandarma Yarbay Uysal Ağağoğlu ve Belediye Başkanı Vedat Kazıcı ile karşılaştı. Garnizon Komutanı Yarbay Ağaoğlu, Aydoğdu'ya, eşinin şehit olduğu haberini verdi. Ümran Aydoğdu, kızı Yaren (5) ve birlikte yaşadığı annesi, Gölpazarı Kaymakamlığı tarafından tahsis edilen araçla Kırıkkale'ye gönderildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ