Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam "Pele, dikkat et kafayı kıracaksın"

        5 KADINI DİNLETTİ

        Özel telekulak çetesiyle ilişkisi nedeniyle gözaltına alınan Rıdvan Dilmen dün ifade verdi. Serbest bırakılan ve tutuksuz yargılanacak Dilmen’in, eşi ve sevgilisi dahil 5 ayrı kadını çeteye dinlettirdiği ortaya çıktı.

        Sedef ŞENKAL DEMİR-Nihat ULUDAĞ Salih AYDIN-Güngör KARAKUŞ-Nihat ULUDAĞ-Muharem ÇAĞLAR -Eray EROLLU-Habip ATAM -Bülent CEYHAN-Engin BELLİ/AHT

        PARANOYA YAPIYORSUN

        Çete lideri Mehmet Yanık ise, sevgilisinin yerini araştıran, kime SMS attığını, annesinde ne yaptığını bile öğrenmek isteyen Rıdvan’a şöyle dedi: “Pele, acayip paranoya yapıyorsun. Bir gün kafayı kıracaksın.”

        ‘BİR GÜN KAFAYI KIRACAKSIN PELE’

        Sevgilisinin yanındayken bile telefonlarını dinlettiği iddia edien spor yorumcusu Rıdvan Dilmen’i, telekulak çetesinin lideri Mehmet Yanık “Acayip paranoya yapıyorsun Pele. Bir gün kafayı kırmazsan iyidir” sözleriyle eleştirmiş

        ESKİ futbolcu ve spor yorumcusu Rıdvan Dilmen’in, spor yazarı sevgilisi N.Y.’nin kendi yanında olduğu sırada bile yaptığı görüşmelerle gönderdiği mesajların peşine düştüğü ortaya çıktı.

        RIDVAN: PELE SEVGİLİSİ: MARADONA

        ‘Maradona’ diye isimlendirdikleri sevgiliyi, Dilmen’in bu denli takibe almasını çete lideri Mehmet Yanık, “Pele, acayip paranoya yapıyorsun. Bir gün kafayı kırmazsan iyidir” diye eleştiriyor. Yanık, Pele diye hitap ettiği Dilmen’i ikna edebilmek için “Maradona aslan gibi aslan” benzetmesi de yaparken “Maradona’nın senden kopma ihtimali yok” diyerek Dilmen’i sakinleştirmeye çalışmış. Sık sık çete lideri Mehmet Yanık ile bilgi işlem uzmanı Fatih Bilir’den yardım isteyen Dilmen, N.Y.’nin kiminle görüştüğünü, kime mesaj attığını, nereye gittiğini saat saat bilmek istiyor. Dilmen, ulaşamadığı zamanlarda da sevgilisinin yerini baz istasyonlarından tespit ettiriyor. İşte, Dilmen’in sevgilisini takibe aldığı dönemlerden notlar:

        29 Mayıs 2008: Rıdvan Dilmen, Viyana’dan Mehmet Yanık’ı arayıp Viyana’daki sevgilisinin kime mesaj attığını öğrenmek istiyor.

        30 Temmuz 2008: Saat 14.40’ta Rıdvan Dilmen yine sevgilisinin o günkü kayıtlarını öğrenmek istiyor.

        SEVGİLİSİNİN ESKİ ARKADAŞINA DA TAKMIŞ

        11 Ekim 2008: Rıdvan Dilmen, sevgilisinin bir diş hekimi ile ilişkisi olduğundan şüpheleniyor. Üstelik ilişkinin 4 yıldır sürdüğünü belirtiyor, “Hayatındaki ikinci insanım” diyor. Çete lideri de ne konuştuklarını öğrenebileceğini söylüyor.

        Sevgilisi ve eşi ile 3 kadını daha dinletmiş

        TELEKULAK çetesiyle işbirliği yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan eski milli futbolcu ve spor yorumcusu Rıdvan Dilmen’in, eşi ve sevgilisi olduğu öne sürülen N.Y. ile birlikte 3 kadını daha dinlettiği öne sürülüyor. Rıdvan Dilmen’in çete üyelerine dinlettiği 3 kadının, sevgilisinin annesi ve arkadaşları H.H., S.Ç. ve Z.B. olduğu iddia ediliyor. İddiaların gündeme gelmesiyle birlikte Rıdvan Dilmen ile eşinin arasının açıldığı da belirtiliyor.

        Rıdvan tutuksuz yargılanacak

        İSTANBUL Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 4 eski polis ile bir GSM şirketinin üst düzey yöneticisi ve bir bilgi işlem uzmanının aralarında olduğu ‘Telekulak Çetesi’ operasyonunda önceki gün gözaltına alınan Rıdvan Dilmen, tutuksuz yargılanmak üzere dün bırakıldı.

        GÜRAL CAM’IN SAHİBİNİN OĞLU SERBEST

        Operasyonda, Mehmet Yanık’ın liderliğindeki çete üyelerine, sevgilileri ile eşlerini dinletip, takip ettirdiği öne sürülen Kütahya Güral Cam’ın sahibi Rıza Güral’ın oğlu Erol Güral, Florya Kaşıbeyaz Restaurant’ın sahibi Ahmet Kaşıbeyaz, Çeşme Sheraton Oteli’nin ortaklarından Adil Dilek de Dilmen ile gözaltına alınan 27 kişi arasında. Erol Güral, Ahmet Kaşıbeyaz ve Adil Dilek dünkü sorguları sonrası serbest kaldı. Eşi Ayşe Nur Dilmen ve arkadaşı Tanju Çolak ile spor yazarı sevgilisi N.Y.’yi dinlettirdiği öne sürülen Rıdvan Dilmen, Emniyet çıkışında şunları söyledi:

        “Bu çeteyi polis, 1997 yılından itibaren teknik takibe almış. Benim de konuşmalarım buraya takılmış. İfademi almak için beni de çağırdılar” dedi. Dilmen, Tanju’yu dinlettiği yönündeki iddialara ise “Yok öyle bir şey” cevabını verdi. Yaşadıklarını NTV Spor’a anlatan Rıdvan Dilmen, şunları söyledi: “Bir suç unsuru veya karıştığım bir olay yok. Sonuçta da olmasını beklediğim gibi serbest kaldım. Bugün toplumda saygınlığımız sevgimiz varsa, bu kişiliğimizle ilgilidir. Tabii ki kusurlarımız vardır.

        Belki de görüşmememiz gereken insanlarla telefon görüşmesi yapmışızdır. Çok şükürler olsun ki şu şaibeden alnımızın akıyla, beklediğimiz gibi çıktığımız için sevinçliyiz. Bize saygı duyan, seven insanları mahcup etmediğim için de çok mutluyum.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ