Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Cem Uzan'a 23 yıl hapis cezası

        Mahkeme heyeti, Cem Uzan'ı, ''Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek'', ''resmi belgede sahtecilik'' ve ''nitelikli dolandırıcılık'' suçlarından toplam 23 yıl hapis ile 33 bin 750 TL adli para cezasına çarptırdı.

        Haklarında yakalama emri bulunan Kemal Uzan, Yavuz Uzan, Hakan Uzan, Hüseyin Engin Saydam, Mustafa Düzgünce ve Cenk Ali Türkan'ın dosyaları ise savunmaları alınamadığı için ayrıldı.

        Cem Uzan'ı toplam 23 yıl hapis ve 33 bin 750 TL adli para cezasına çarptıran İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi, 7 sanığı da 4 yıl 5 ay 10'ar gün hapis ve 2 biner TL para cezasına mahkum etti. Davada 25 sanık beraat ederken, Kemal ve Hakan Uzan'ın da aralarında bulunduğu 6 sanığın dosyası ayrıldı.

        İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan 10 sanık ile taraf avukatları katıldı.

        Duruşmaya kendi adına asaleten, Cem Uzan adına da avukat olarak katılan Şaylan Çığgın, müvekkilinin ve kendisinin beraatını talep etti.

        Tutuksuz sanık Fatma Sarı da gazetelerde Cem Uzan'ın Fransa'da çıkan fotoğraflarını mahkeme heyetine gösterip, Uzan'ın Fransa'da kadınlarla eğlendiğini, kendisinin ise suçsuz yere yargılandığını savunarak, beraatını istedi.

        Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Cem Uzan'ı ''suç işlemek amacıyla örgüt kurmak'' suçundan 2 yıl hapis cezasına çarptırdı.

        Uzan'ın, örgütün yöneticisi olduğu gerekçesiyle cezayı yarı oranında artırarak 3 yıl hapse çıkaran mahkeme heyeti, sanığı ''resmi ve özel belgelerde sahtecilik'' suçundan 5 yıl hapis cezasına mahkum etti.

        Mahkeme heyeti, Cem Uzan'ın bu cezasını da suçu birden fazla işlediği gerekçesiyle 8 yıl 9 ay hapse çıkardı.

        Uzan'ı ''kamu kurum ve kuruluşlarını dolandırmak'' suçundan 5 yıl hapis ve 15 bin TL adli para cezasına çarptıran mahkeme heyeti, sanığın bu suçu da birden çok işlediği gerekçesiyle cezayı 7 yıl 6 ay hapis ve 22 bin 500 TL adli para cezasına yükseltti.

        Uzan'ın dolandırıcılık yoluyla elde ettiği haksız kazancı fahiş olarak kabul eden mahkeme heyeti, Uzan'ın cezasını yarı oranda artırarak 11 yıl 3 ay hapis ve 33 bin 750 TL adli para cezasına çıkardı.

        Sanık Cem Uzan'ı toplam 23 yıl hapis ve 33 bin 750 TL adli para cezasına çarptıran mahkeme heyeti, Uzan'ın ''rüşvet vermek'' suçunu işlediğine dair kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğinden beraatına karar verdi.

        Mahkeme heyeti, Uzan hakkındaki yakalama emrinin devamını kararlaştırdı.

        Sanıklar Ali Cenap Ermutlu, Müştak Ayvaz, Tahsin Öztürk, Şemsettin Mustafaoğlu, Fatih Azami, Selahattin Bal ve Seyfettin Kaya'yı ''çete üyesi olmak'', ''resmi belgede sahtecilik'' ve ''kamu kurum ve kuruluşlarını dolandırmak'' suçlarından toplam 4 yıl 5 ay 10'ar gün hapis cezası ve ikinbin'er TL adli para cezasına çarptıran mahkeme heyeti, sanıklar hakkında verilen hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ve sanıkların 5 yıl denetimli serbestliğe tabi tutulmasına hükmetti.

        Mahkeme heyeti, sanıklar Gülsen Yalçın, Hüseyin Onur Akyüz, Muharrem Kamber, Meltem İşgördü, Mehmet Gönüller, Metin Öner, Fatma Sarı, Yakup Tekin, Serkan Bekem, Atilla Ercan, Murat Purtul, Edita Kalafat, Enis Zaimoğlu, Hülya Ayşe Aksel, Vasıf Soner Çokbilgin, Fatma Pınar Kalaycı, Turgay Güzeller, Ufuk Uzun Kaya, Raife Aynur, Ömer Uğur Ömeroğlu, Miyase Nursun Özşahin, Hayri Tatlı, Berrin Özeş, Şaylan Çığgın ve Gökhan Akboru'nun ''resmi ve özel belgede sahtecilik'', ''kamu kurumuna karşı dolandırıcılık'', ''görevi kötüye kullanmak'' ve ''suç işlemek amacıyla teşekkül oluşturmak ve üye olmak'' suçlamalarına ilişkin olarak beraatına karar verdi. l

        Mahkeme heyeti, sanıklar Kemal Uzan, Yavuz Uzan, Hakan Uzan, Hüseyin Engin Saydam, Mustafa Düzgünce ve Cenk Ali Türkan'ın yakalanamadıklarını belirterek, dosyalarının ayrılmasını kararlaştırdı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ