Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Şehit cenazesinde Bakan'a yumruk!

        Şırnak'ta jandarmaya ait sivil minibüse yapılan silahlı saldırıda ağır yaralanan ve tedavi gördüğü Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) şehit olan Jandarma Kıdemli Yüzbaşı Levent Çetinkaya'nın Kayseri'deki cenaze törenine katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bir kişinin yumruklu saldırısına uğradı.

        Saldırgan Ş.Ç. ile birlikte 4 kişi gözaltına alındı.

        Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Cevher Nesibe Hastanesi'nde tedavi altına alınan Yıldız'ın ''burun kemiklerinde kırık ve burun içi yumuşak dokularda ezilmeler olduğu'' tespit edildi.

        Şehit Yüzbaşı Çetinkaya için Hunat Camii'nde düzenlenen törene ailesi, yakınları, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 4. Kolordu Komutanı Korgeneral M. Emin Alpman, Kayseri Garnizon Komutanı Tümgeneral Özden Bayram Argüz, Vali Mevlüt Bilici, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, askeri ve sivil protokol üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

        İl Müftüsü Şaban İşlek'in kıldırdığı cenaze namazının ardında Çetinkaya'nın naaşı, bir süre askerlerin omuzunda taşınarak top arabasına konuldu. Bu sırada bazı vatandaşlar ile terör örgütü PKK aleyhine slogan attı.

        İki bakan cenaze namazının ardından Hunat Camisinden ayrılarak Valiliğe gitti.

        Ardından Bakan Atalay Valilikte kalırken, Bakan Yıldız Garnizon şehitliği'ne geçti.

        Askeri kortej eşliğinde Garnizon Şehitliği'ne kadar taşınan şehidin naaşı burada toprağa verildi. Kortejin şehitliğe yürüyüşü sırasında da bazı vatandaşlar terör örgütü PKK aleyhine slogan attılar.

        Çetinkaya'nın güçlükle ayakta duran annesi Tülay ile eşi Şelale Çetinkaya'yı kadın astsubaylar teselli etmeye çalıştı. Şelale Çetinkaya'nın metanetli tavırları dikkat çekti.

        Cenazenin defin işlemi sonrasında, kalabalık dağılırken beden eğitimi öğretmeni olduğu öğrenilen ve üzerinde sarı renkli mont olan bir kişi, kalabalığı yararak Bakan Yıldız'a yumruk attı.

        Daha sonra Yıldız, mezarlıktaki anıevine götürüldü. Yıldız'a ilk müdahaleyi Erciyes Üniversitesi Hayrettin Keleştemur ile İl Sağlık Müdürü Kadir Çetinkara yaptı.

        Burnuna aldığı darbeyle yaralanan Bakan Yıldız, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

        Şırnak'ın Balveren beldesindeki Milli Taburu'ndan çıkan jandarmaya ait sivil minibüse, 14 Nisanda Balveren beldesi ile Geçitboyu köyü arasında yapılan silahlı saldırıda, Jandarma Kıdemli Yüzbaşı Levent Çetinkaya ile minibüste bulunan iki er yaralanmıştı. Durumu ağır olan Çetinkaya, önce Diyarbakır'a buradan da ambulans helikopterle Ankara GATA'ya sevk edilmişti.

        Çetinkaya daha sonra hastanede yaşamını yitirmişti.

        BURNU KIRILDI

        Yumruklu saldırıya uğrayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın ''burun kemiklerinde kırık ve burun içi yumuşak dokularda ezilmeler olduğu'' kaydedildi. Kulak Burun Boğaz Kliniği'nde Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur ve uzmanlar tarafından ilk muayenesi yapılan Taner Yıldız'ın ''burun kemiklerinde kırık ve burun içi yumuşak dokularda ezilmeler'' belirlendi.

        Hastane yetkilileri yaptıkları açıklamada, Bakan Yıldız'ın burun nazal kemiğinin kırıldığı ve tadavi ediltikten sonra taburce edildiğini kaydettiler.

        BAŞBAKAN ARADI

        Öte yandan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ı arayarak geçmiş olsun dileğinde bulundu.

        VALİLİKTEN AÇIKLAMA

        Kayseri Valiliği, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a yumruklu saldırı sonrası saldırıyı gerçekleştirilen şahsın gözaltına alındığını, saldırıyı soruşturmak için İçişleri Bakanlığı'ndan müfettiş talep edildiğini açıkladı.

        BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENİ AÇIĞA ALINDI

        Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a saldıran öğretmenin açığa alındığını ve hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.

        PORTRE: ŞAHİN ŞİMSEK / BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENİ ve BOKSÖR

        Cenazenin defnedilmesinin ardından korumaları aşmayı başaran Beden Eğitimi Öğretmeni Şahin Ş. (Şimşek-37) Bakan Yıldız'a yumruk attı. Korumalar tarafından gözaltına alınan Şahin Ş., "Şehitler ölmez, vatan bölünmez. Bu yumruk Türk milletinin yumruğudur" diye bağırdı. Saldırganın gençlik yıllarında boks yaptığı ve halen de boks antrenörlüğünü sürdürdüğü belirlendi.

        "TÜRK MİLLETİNİN YUMRUĞUDUR" DİYE BAĞIRDI

        Şehit yüzbaşı burada toprağa verilirken, şehidin güçlükle ayakta duran annesi Tülay ile eşi Şelale'yi kadın astsubaylar teskin etmeye çalıştı. Cenazenin defin işleminin ardından kalabalık dağıldığı sırada sarı renkli mont giyen Merkez Endüstri Meslek Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Şahin Ş. (Şimşek-37) Bakan Yıldız'ın yanına yaklaşarak yumruk attı. Korumalar tarafından hemen gözaltına alınan polis aracına götürüldüğü sırada, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez. Bu yumruk Türk milletinin yumruğudur. Gördünüz işte" diye defalarca bağırdı. Olayın ardından bazı vatandaşların Şahin Ş.'ye alkışlarla destek vermesi dikkat çekti. Olayla ilgili olarak 4 kişi daha gözaltına alındı.

        BOKSÖR OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

        Gözaltına alınan ve Kayseri Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde sorgulanan Merkez Endüstri Meslek Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Şahin Ş.'nin gençlik yıllarında boks yaptığı ve halen de boks antrenörlüğünü sürdürdüğü belirlendi.

        AA / AHT

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ