Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Yeşil'in sağ kolu yeniden gözaltında

        İstanbul'da ''Matkap'' adı verilen operasyon kapsamında yakalandıktan sonra nöbetçi mahkemece serbest bırakılan, ancak savcının itirazıyla hakkında yakalama emri çıkartılan Bedirhan E. (Zakir S.), jandarmanın başka bir suç örgütüne yönelik düzenlediği operasyonda gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, İstanbul İl Jandarma Komutanlığınca yapılan istihbari çalışmalar sonucu, Büyükçekmece, Küçükçekmece, Beşiktaş ve Kadıköy'de bazı vatandaşlardan yüklü miktarda alacakları olduğunu iddia ederek gayrimenkullerine baskı ve tehditle el koymaya çalışmak, bazı lüks otomobil satan galericilerin alacağını tahsil etmek ve yurt dışı bağlantılı olarak otomobil kaçakçılığı yapmak suretiyle haksız kazanç elde ettikleri belirlenen bir suç örgütüne yönelik operasyon başlatıldı. Jandarma ekiplerince 6 aydır sürdürülen teknik takip ve istihbarat çalışmalarının ardından 8 ayrı adrese eş zamanlı olarak operasyon düzenlendi.

        Operasyonda, suç örgütü elebaşı olduğu ileri sürülen Bedirhan E. (Zakir S.) ve bu suç örgütünün üyeleri oldukları iddia edilen Zülküf B., Ferman A., Selçuk K., Mustafa N., Barış Y. ve Emine Derya Y. gözaltına alındı.

        Operasyon kapsamında, 2 adet dizüstü bilgisayar, 7 adet cep telefonu ve 7 adet sim kart ele geçirildi.

        Teknik takibe yakalanmamak için farklı sim kartlar kullandığı ileri sürülen Bedirhan E.'nin, ayrıca pasaport çıkartmak için kullanabileceği de düşünülen 20 adet vesikalık fotoğrafının bulunduğu öğrenildi.

        Kamuoyunda ''Yeşil'' kod adıyla bilinen Mahmut Yıldırım'ın ''sağ kolu'' olarak tanınan ve Zakir S. olan kimliğini mahkeme kararıyla değiştiren Bedirhan E., bir süre önce çıkar amaçlı bir suç örgütüne yönelik ''Matkap'' adı altında düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınmış, ancak çıkartıldığı nöbetçi mahkemece serbest bırakılmıştı.

        Nöbetçi mahkemenin bu kararına savcılığın itirazı üzerine üst mahkeme tarafından Bedirhan E. hakkında yakalama emri çıkartılmıştı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ