Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Şehit annesinden Kürtçe ağıt

        Güvenlik güçleri tarafından Ortaköy-Andaç arasındaki sivil trafiğe açık ana yol üzerinde yapılan kontroller sırasında terör örgütü PKK üyelerince yol kenarındaki yamaca yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Piyade Er Şener'in cenazesi, Van Asker Hastanesi morgundan ambulansla alınarak törenin yapılacağı İskele Camisi'ne getirildi.

        Şehidin cenazesinin camiye getirilişi sırasında, babası Mustafa ile annesi Saime Şener ve yakınları, sinir krizi geçirdi.

        Oğlunun Türk bayrağına sarılı naaşına sarılan Anne Saime Şener, Kürtçe ağıt yaktı.

        Törene katılan Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Nazmi Altıntaş, şehit babası Mustafa Şener'e sarılarak, taziye dileklerinde bulundu ve acılı babayı teselli etmeye çalıştı.

        Bu esnada, baba Şener, Korgeneral Altıntaş'a ''Ben oğlumu size emanet ettim. Ölüsünü getirdiniz. Emanete sahip çıkmadınız'' diye sitemde bulundu.

        Korgeneral Altıntaş ise, ''Biz emanete sahip çıktık, bunu bilesin. Yapanların kalleşliğini de bilmen lazım. Ben anlatırım sana. Acımız çok büyük, Allah size, hepimize sabır versin. Ulusumuzun başı sağolsun'' dedi.

        Müftü Nimetullah Arvas'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit er Şener'in cenazesi, askeri bando eşliğinde bir süre omuzlarda taşındı.

        Cenazenin İskele Mezarlığı'na götürülüşü sırasında evlerinin balkonlarını Türk bayrakları ile donatan vatandaşlar, ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'', ''Askere uzanan eller kırılsın'' şeklinde slogan attılar.

        Şehit Şener'in dayısı Mustafa Mahmutoğlu, ''Biz başka bir ülke ile savaşmıyoruz. Kardeş kardeşi öldürüyor. Bu kanı durdurun'' diyerek, teröre lanet okudu.

        Daha sonra ambulansa konulan şehidin cenazesi, İskele Mezarlığı'nda Kürtçe ağıtlarla toprağa verildi.

        Şehidin defnedilmesinin ardından gözyaşları içeresinde ağabeyini izleyen Şaban Şener'i, Korgeneral Altıntaş teselli etti.

        Törene katılan Vali Vekili Ömer Özcan, AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Emniyet Müdürü Şükrü Rafet Mert ve beraberindekiler, şehidin amcasına ait İskele Mahallesi Yalı Sokak'taki taziye evine giderek, acılı aileye başsağlığı diledi.

        ŞEHİT KOMANDO ÇAVUŞ AKTAŞ BUGÜN TOPRAĞA VERİLECEK

        Hakkari'de mayın patlaması sonucu şehit olan Komanda Çavuş Emrah Aktaş'ın baba ocağında acı yaşanıyor. Şehit Aktaş, bugün Ören Köyü'nde toprağa verilecek.

        Hakkari'de vatani görevini yapan Emrah Aktaş'ın (21) mayın patlaması sonucu şehit olduğu haberinin Ulubey ilçesine bağlı Ören Köyü'ndeki evine ulaşmasının ardından baba ocağında büyük üzüntü yaşanıyor.

        Türk bayraklarıyla donatılan köyde, oğlunun şehit olduğunu duyduktan sonra fenalık geçiren anne Hatice Aktaş'a (44) sağlık ekibi müdahale etti.

        Güçlükle ayakta duran baba Sami Aktaş da ağlamayacağını belirterek, ''Onları sevindirmeyeceğim. Devlet açılım yapıyor, bu neyin açılımı?'' dedi.

        Terhisine 3 ay kala şehit düşen Emrah Aktaş'ın, babası gibi çiftçilikle uğraştığı ve nişanlı olduğu öğrenildi.

        Güzin (9) ve Yunus (16) isimli iki kardeşi bulunan şehit Emrah Aktaş'ın cenazesinin, yarın askeri helikopterle köyüne getirileceği ve düzenlenecek törenin ardından ikindi namazını takiben toprağa verileceği belirtildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ