Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Üç kişinin ölümüne sebep olan sahte rakıcılar 5 yılla kurtuldu

        Halil ÖZÇOBAN / BURSA (AHT)

        Bursa'da bir yıl önce sahte rakı yüzünden 3 kişinin ölümüne neden oldukları ileri sürülen 5 sanıktan 2'sine5'eryıl hapiscezası verildi. 3 sanık ise para cezasına çarptırıldı.

        İddiaya göre geçen yıl Mart ayında Bursa'nın Mudanya ve Mustafakemalpaşa ilçelerinde içtikleri sahte rakıdan dolayı Hasan Erdem (78), Saip Telli (59) ve İsmail Güven (50) hayatlarını kaybetti. Üç kişinin ölümünden sorumlu tutulan Mehmet Yılmaztürk (33), Hasan Şencan (36) Mesut Özbay (38), Hikmet Kartal (41) ve Sedat Kaya'nın (44) haklarında 'Olası kast altında adam öldürmek' suçundan 40'ar yıl hapis istemi ile dava açıldı.

        Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan yargılama sırasında ifade veren sanıklar suçlamaları kabul etmediler. Sanıklardan Mesut Özbay, "Hakim bey aynı rakıdan ben de içtim. Eğer ölümü rakıdan olsaydı benim de ölmem gerekirdi" dedi.

        Mahkeme heyeti, suç vasfının değişmesi üzerine Mehmet Yılmaztürk ve Hasan Şencan'a "Taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olmak" suçundan 5'er yıl hapis cezası verdi. Diğer sanıklardan Mesut Özbay 18 bin 200 lira, Hikmet Kartal ise 15 bin 200 lira para cezasına çarptırılırken, Sedat Kaya'ya da suçu gizlediği için 500 lira para cezası verildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ