Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Tokat'ta dolu yağışı

        Tokat Valisi Şerif Yılmaz, Kazova bölgesinde yağan dolu yüzünden yaklaşık 10 bin dekar tarım alanının hasar gördüğünü bildirdi.

        Vali Yılmaz, dün akşam saatlerinde Kazova bölgesinde etkili olan dolu yağışı nedeniyle arazileri hasar gören merkeze bağlı belde ve köylerde incelemelerde bulundu. Büyük Yıldız Beldesinde bir kahvehanede çiftçilerle görüşen Yılmaz, burada yaptığı açıklamada, dolu yağışından 3 belde ve 3 köydeki tarım alanlarının etkilendiğini söyledi.

        Dolu yağışının bölgedeki tarım arazilerinde çok ciddi hasara yol açtığını ifade eden Yılmaz, ''Yaklaşık 10 bin dekar alanda hasar meydana geldi. Bazı bahçelerimizde yüzde 100 oranında hasar var. Bu hasarın giderilmesi ile ilgili arkadaşlarımız hasar tespit çalışmalarına devam ediyor. Çiftçilerimizin mağduriyetlerini en seri şekilde telafi etmeye çalışacağız. Kimse endişe etmesin, devletin bütün imkanlarını kullanacağız. Ağaçlarda meydana gelen hasar nedeniyle büyük kısmını yenilemek gerekecek. Maddi boyutunu söylemek henüz erken'' diye konuştu.

        Bu arada, Emirseyit Beldesinde dolu yağışı sonucu yaklaşık bin arısı telef olan Erdal Şeker adlı arıcı ile röportaj yapan beş basın mensubu, arıların saldırısına uğradı. Arılardan kaçışan basın mensuplarından üçünü arı soktu. 

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ