Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Suikast ihbarına 125 yıl

        Baykal’a suikast yapılacağına ilişkin e-mail ihbarıyla ilgili soruşturmayı tamamlayan savcılık, ihbarcı Şeref Kasap hakkında, iftira ve suç uydurmadan 42 yıldan 125 yıla kadar hapis talep etti.

        İSTANBUL Şişli Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 15 Nisan 2010 tarihinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne e-mail yoluyla bir ihbar yapıldığı hatırlatıldı. İhbarda Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün yardımcısı Osman Şevket Aslan aracılığıyla suç örgütü lideri olduğu öne sürülen Mithat Yılmaz’a CHP Lideri Deniz Baykal’ı iki dizinden vurması talimatı verdiğinin yazıldığı belirtildi.

        SARIGÜL 13 ŞİKÂYETÇİ ARASINDA

        E-mail’in gönderilmesinden bir süre sonra CHP Genel Başkan Yardımcısı Önder Sav’ın mail'i basın toplantısında okuması üzerine olayın tüm ülkeye duyurulduğu belirtilen iddiamade, “Ülkede büyük bir siyasi gerilim ve kaosa sebebiyet verildiği gözlenmiş olup, olayın kamuoyundaki infiali ve önemine binaen emniyetle birlikte geniş çaplı bir soruşturma yapılarak Şeref Kasap’ın yakalanması sağlanmıştır” denildi. İddianamede, şüphelinin 25 gün Türkiye’de yaşayan halk arasında korku ve panik yaratmak suretiyle insanları tehdit altında bulundurduğu ileri sürüldü. İddianamede Sarıgül ile birlikte 13 şikâyetçinin adı yer aldı.

        Serdar KULAKSIZ/AHT

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ