Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam 'Cinsel istismar' protestosu: 9 gözaltı

        Mehmet Yücel DURAK/ SİİRT (AHT)

        Barış ve Demokrasi Partisi'ne (BDP) bağlı Yurtsever Demokratik Meclis (YDM) üyelerinin Siirt'te yaşanan cinsel istismar olayını protesto amacıyla düzenlediği basın açıklamasında gerginlik yaşandı. Çıkan olaylarda 9 kişi gözaltına alındı.

        Diyarbakır, Batman ve Mardin'den gelen BDP'ye bağlı YDM üyeleri Siirt'te yaşanan cinsel istismar olaylarını protesto etmek için Ulus Mahallesi'nde basın açıklaması yapmak istedi. Polis Cumhuriyet Caddesi'ndeki BDP binası önüne kadar yürümek isteyen göstericileri yürüyüşün izinsiz olduğu gerekçesiyle uyardı. Yasadışı slogan atmaya başlayan bin kişilik grubu polis bu kez anonslarla uyardı. BDP Siirt Milletvekili Osman Özçelik'in emniyet yetkilileri ile görüşmesinden sonra kalabalık BDP il binasına kadar yürüdü.

        Polis gösterilere müdahale ederken 200 kişilik YDM'li grup BDP il örgütünün bulunduğu iş merkezine girip kapısını kapattı. Bazı göstericiler ile polis arasında gerginlik yaşandı. Atılan sandalyeler nedeniyle işhanının camları kırıldı. Olayda 9 kişi gözaltına alındı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ