Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Türkiye sokaklara döküldü GALERİ

        ELAZIĞ

        Elazığ'da bir grup vatandaş İsrail'i protesto etti. İsrail'in Filistin'e insani yardım götüren gemileri basıp birçok insanın ölümüne sebep olması üzerine Postane Meydanı önünde toplanan bir grup vatandaş sloganlar atarak yaşanılan olayı kınadı.

        Tekbirler getiren ve İsrail aleyhtarı sloganlar atan kalabalığın arasına giren Ramazan Güneş isimli bir vatandaş, ağabeyinin de Filistin'e giden yardım gemileri içinde olduğunu söyleyerek, "Allah'ın bize vermiş olduğu canı Allah'tan başka kimse alamaz. Biz Allah'a iman ettik, bu yola başımızı koyduk. Gerekirse bütün sülalemi bu uğurda feda ederim; ama benim burada zoruma giden bir avuç İsraill'inin 1 milyar müslümana bu zulmü yapmasıdır.'' şeklinde kalabalığa seslendi.

        SAKARYA

        Gazze'ye insani yardım taşıyan gemilere İsrail saldırıları bir miting ile kınandı. Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde İnsani Yardım Derneği'nin düzenlediği İsrail'e protesto mitingine 5 bin kişi katıldı. Çark Caddesi başında bir araya gelen vatandaşlar insani yardım malzemesi götüren gemiye yönelik müdahaleyi protesto etti.

        VAN

        Van'da, Gazze'ye yardım götüren gemilerin İsrail komandoları tarafından saldırıya uğraması üzerine ellerine Filistin bayrağı alan binlerce kişi sokaklara çıkarak İsrail'i lanetledi.

        BATMAN

        Filistin'e insani yardım götüren gemilere İsrail askerlerinin operasyon düzenlemesi Batman'da tepkiyle karşılandı. Sokaklara dökülen binlerce kişi İsrail'i lanetledi.

        İsrail'in, Filistin'e insani yardım götüren gemilere operasyon düzenlemesi Batman'da tepkiyle karşılandı. Operasyon sonucunda çok sayıda ölü ve yaralı olduğu şeklinde haberlerin gelmesi tansiyonu daha da artırdı.

        ISPARTA

        Isparta'da, belediye iş hanı önünde toplanan bir gurup İsrail'i protesto etti.

        Filistin bayraklarıyla protesto alanına gelen gruplar 'Kahrolsun İsrail, Gemilere Saldırı Türkiye'ye saldırıdır. İsrail bu yanına kalmayacak, İsrail zulmü bir gün bitecek. İsrail Türkiye'ye hesap verecek' şeklinde slogan atıp tekbir getirdiler.

        NEVŞEHİR

        Nevşehir'de sivil toplum kuruluşları, Gazze'ye insani yardım taşıyan filoya İsrail gemileri tarafından saldırılmasını protesto etti. Protesto eyleminde onlarca kişi İsrail'e lanet yağdırdı.

        KOCAELİ

        Kocaeli'de toplanan vatandaşlar da, İsrail'in ''Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım'' konvoyundaki gemilere düzenlediği saldırıyı protesto etti. İzmit'teki Sabri Yalım Parkında toplanarak Türk ve Filistin bayrakları açan vatandaşlar, İsrail aleyhine çeşitli sloganlar attı.

        URFA

        İsrail askerleri, Gazze'ye insani yardım malzemesi taşıyan gemilere girerek yardım gönüllülerine ateş açması Şanlıurfa'da binlerce vatandaşı sokağa döktü.

        İsrail donanmasının dün gece Gazze'ye yardım götüren başta Mavi Marmara olmak üzere 6 gemilik filoya yaptığı operasyon dünya ve Türkiye'yi ayağa kaldırdı. Çok sayıda ölü ve yaralı olduğu belirtilen saldırı karşısında Şanlıurfa'da vatandaşların İsrail'e karşı yürüyüş başlatacakları bildirildi.

        ERZURUM

        Gazze'ye yardım götürürken İsrail'in saldırdığı gemilerde iki Erzurumlunun da olduğu bildirilirken, ilde yüzlerce vatandaşın katılımıyla protesto gösterisi düzenlendi.

        İHH vasıtasıyla Gazze'ye insani yardım malzemesi götüren gemilere İsrail askerlerinin saldırısının ardından, Erzurumlular Ulu cami önünde toplanarak İsrail'i protesto etti. Ellerinde Filistin bayrakları bulunan vatandaşlar, yürüyüş yaparak slogan attılar. Daha sonra Lalapaşa camisinde öğle namazına müteakip gıyabi cenaze namazı kılınarak, basın açıklaması yapıldı.

        Polis, kentte olumsuz bir olay yaşanmaması için geniş güvenlik tedbiri aldı.

        Öte yandan Filistin'e giden yardım gemilerinde Erzurumlu Kenan Akçil ve Canip tunç isimli iki kişinin de olduğu öğrenildi.

        MERSİN

        İsrail'in Filistin'e insani yardım götüren gemiye yönelik saldırısına bir tepki de Mersin'den geldi. Filistin bayrakları taşıyan bir grup, üzerine kanı temsilen boya dökülen oyuncak bebekler ile İsrail'i kınadı.

        Hastane Caddesi üzerindeki Memur-Sen Mersin İl Temsilciliği önünde toplanan göstericiler, caddeyi bir süre trafiğe kapatarak İsrail aleyhine sloganlar attı. Polisin müdahalesiyle yolu trafiğe açan eylemciler, yaptıkları ortak açıklama ile İsrail Deniz Kuvvetleri'nin Gazze'ye giden yardım gemilerine yapılan ve ölümlerle sonuçlanan müdahalesini kınadı. 'Kahrolsun İsrail', 'Katil İsrail Filistin'den defol' şeklinde sloganlar atıp tekbir getiren grup adına konuşan Mersin Gönüllüler Birliği Dönem Sözcüsü Ömer

        Erdoğdu, Gazze açıklarında yaşananları bir 'vahşet' olarak nitelendirdi.

        ADANA

        Adana'da yaklaşık 5 bin kişi, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısını ABD'nin Adana Konsolosluğu önüne üzerinde kan lekeleri olan siyah çelenk bırakarak protesto etti.

        Türkiye ve yaklaşık 50 ülkeden temsilcinin bulunduğu Filistin'e yardım gemisine İsrail'in saldırması sonucu 16 kişinin ölmesi ve yaklaşık 50 kişinin yaralanmasını kınamak için vatandaşlar sokaklara döküldü. Adana'da yaklaşık 5 bin kişi, Asri Mezarlık önünde toplandı. Mezarlık önünde dualar okuyan grup, daha sonra "Filistin'e özgürlük" yazılı pankart ile yürüyüşe geçti. "Kahrolsun İsrail", "Türkiye uyuma, gemilerine sahip çık", "Yaşasın küresel intifada", "Dişe diş, kana kan, intikam intikam", "Hamas'a

        selam direnişe devam" şeklinde sloganlar atan kalabalık, ABD'nin Adana Konsolosluğu önüne geldi. Kadınların ellerinde Filistin, Türk ve İHH bayraklarının yanı sıra Kur'an-ı Kerim olması dikkat çekti. Konsolosluk önünde 200 metrelik alanda yaklaşık 300 çevik kuvvet polisi ve 3 panzer önlem alırken, 35 derece sıcaklığa rağmen 2 kilometre yürüyerek konsolosluk binası önüne gelen protestocuların demir bariyerlerin arkasına geçişine izin verilmedi. Polis ile protestocular arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

        BURSA

        Bursa'da, İnsan Hakları Derneği İnsani Yardım Vakfı (İHH) önünde toplanan vatandaşlar İsrail'i protesto etti. İsrail bayrağını ateşe veren grup, daha sonra İstanbul'daki protesto gösterilerine katılmak üzere yola çıktı.

        Bursa İHH Şubesi önünde toplanan yaklaşık 200 kişi, İsrail'in yardım gemilerine yaptığı saldırıyı kınadı. İsrail bayrağı yakan kalabalık, sloganlar atarak saldırıyı protesto etti. Sık sık tekbir getiren kalabalık, "İsrail şaşırma, sabrımızı taşırma", "Kahrolsun İsrail", "Oluk oluk kan aksa kurtulacak El Aksa" şeklinde slogan attı. "Mescid-i Aksa onurumuzdur", "Direnen Filistin kazanacak" yazılı dövizler dikkati çekti.

        Mavi Marmara gemisinde bulunan Ömer Yüce'nin babası Bilal Yüce, Filistin'e destek için yola çıkan gemilere binen yardımsever insanların her türlü tehlikeyi göze aldıklarını ifade ederek, "İnsani olan bir yardımı, ne olduğu belli olmayan saldırganlar engellemeye çalıştı. Yardımseverler görevini yerine getiriyor" dedi. Yüce, açıklama yaparken gözyaşlarına hakim olamadı.

        Saldırıyı protesto ettiklerini ve direnişin devam edeceğini ifade eden İHH yöneticisi Avni Günaydın, "Tamamen insani maksatla yola çıkan gemilere siyonist çete tarafından korsanvari saldırıda bulunulmuştur. Bunlar, önce gemilerin dünya ile bağlantısını sağlayan iletişim ağlarını kesmiş, ardından kardeşlerimizi şehit etmiştir. Bu saldırı yalnızca Ankara ve İstanbul'a değil, Londra'ya, Paris'e, bütün dünyaya yapılmış bir saldırıdır" dedi.

        DİYARBAKIR

        Türkiye'den Filistin'e gitmek üzere yardım malzemesi taşıyan gemiye İsrailli askerlerin yaptığı saldırıya bir tepki de Diyarbakır'dan gelirken, düzenlenen gösterilerde İsrail bayrakları yakıldı.

        Öğlen namazı sonrası Ulu Camii bahçesinde toplanan kalabalık İsrail aleyhine sloganlar atarken, ölenler için gıyabi cenaze namazı kıldılar. Cenaze namazı sonrası Ulu Camii önünde bir araya gelen yüzlerce kişi, "Kahrolsun İsrail, Kahrolsun Amerika" sloganları attı.

        KONYA

        İsrail'in Gazze'ye insanı yardım götüren Mavi Marmara isimli Türk gemisine yönelik saldırıların ardından Konya Sivil Toplum Platformu tarafından düzenlenen mitingde binlerce kişi toplandı. İsrail bayraklarının yakıldığı protesto mitinginin ardından yüzlerce kişi, tepki için otobüslerle Ankara'da bulunan İsrail Büyükelçiliği önüne hareket etti.

        RİZE

        Rize'de sivil toplum kuruluşları (STK), İsrail?in Türk yardım gemilerine düzenlediği saldırıyı vahşet olarak değerlendirdi.

        İsrail saldırIsının ardından bir açıklama yapan STK'lar, yapılan saldırıya dünyanın kayıtsız kalmamasını istedi. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Cem Temizel, yaşlı kadın ve çocukların bulunduğu insani yardım gemilerine yapılan keyfi ve vahşi saldırıyı şiddetle kınadıklarını bildirdi.

        İZMİR

        Konak Meydanı'nda toplanan yaklaşık 500 kişi İsrail bayrağı yaktı, "Kahrolsun İsrail", "Katil İsrail hesap verecek" şeklinde sloganlar attı. İsrail bayrağını yakan öfkeli kalabalık bir ağızdan marşlar söyledi. Grup adına bir konuşma yapan İHH İnsani Yardım Vakfı Üyesi Burhanettin Kansızoğlu, Mavi Marmara gemisi ile birlikte yola çıkanlar için sabaha kadar dua ettiklerini ve bundan sonra da dua edeceklerini söyledi. Bir başka İHH üyesi Rasim Çağlar da gemilerde Filistinli vatandaşlara can simidi olacak malzemeler olduğunu söyledi. Çağlar, yaptığı açıklamada, "Gemilerde insani yardım gönüllüleri, yazarlar, sivil toplum kuruluşları yetkilileri ve gazeteciler vardı. Kardeşlerimiz gemiden kurtuluncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz. Bir an evvel adım atılmalı, İsrail'e yaptırımlar uygulanmalı. Aksi halde direnişe devam edeceğiz" dedi.

        DENİZLİ

        İsrail'in, Gazze'ye yardım götüren gemilere yönelik saldırısı Denizli'de protesto edildi. Denizli'den 3 kişinin bulunduğu gemilere yönelik saldırının ardından Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı tarafından öğle namazının ardından Delikliçınar Meydanı'nda protesto eylemi düzenlendi. Gemide bulunanların yakınları ile yaklaşık 250 kişi, İsrail ve ABD'yi protesto etti. Eylemde İsrail bayrakları kaldırım ve yola yapıştırılırken araçlar ve yayalar bayrakların üzerine basarak geçti.

        SİLİFKE

        Filistinlilere yardım götüren gemilere İsrail ordusunun müdahalesi Mersin'in Silifke ilçesinde protesto edildi.

        İlçede bir grup vatandaş toplanıp Filistin ve Türk bayrağı açıp "Kahrolsun İsrail" sloganları attılar. Grup daha sonra İsrail donanmasının dün gece Gazze'ye yardım götüren başta Mavi Marmara olmak üzere 6 gemilik filoya saldırı yapıp 16 kişinin ölümüne ve çok sayıda kişinin yaralanmasına neden olan İsrail'i protesto etmek amacıyla İsrail bayraklarını yakıp yere atarak çiğnediler.

        OSMANİYE

        Osmaniye’de İsrail’in Gazze’ye insani yardım için giden gemilere saldırmasına tepki gösterildi. Saldırıda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

        Enver-ul Hamit Camii'nde kılınan gıyabi cenaze namazına binlerce kişi katıldı. Yapılan duaların ardından Cumhuriyet Meydanına sloganlar atarak gelen vatandaşlara kadınlarda eşlik etti.

        ARDAHAN

        Ardahan'da Büyük Birlik Partisi'ni (BBP) temsil eden bir grup, İsrail'in Gazze'ye yardım malzemesi götüren gemilere saldırısını protesto etti. Grup, askere alınmak için Ardahan Askerlik Şubesi'ne yürüdü.

        TEKİRDAĞ

        Tekirdağ'da Ülkü Ocakları'na bağlı bir grup genç İsrail tarafından yardım gemilerine üzenlenen saldırıyı protesto etmek amacıyla kent içinde yürüyüş yapıp slogan attı. İzinsiz gerçekleşen gösteriye polis müdehale etmezken, gösteriye katılan gençler olaysız bir şekilde dağıldı.

        VEZİRKÖPRÜ

        Eğitim-Bir-Sen Vezirköprü Şubesi basın açıklaması yaparak İsrail terörüne tepki gösterdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ