Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İnternet dolandırıcıları yakalandı

        Karabük İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri yaptığı bir operasyonla internet üzerinden kurdukları saadet zinciri ile dolandırıcılık yapan 6 kişiyi gözetim altına aldı. Operasyon ilçelerde de devam ediyor.

        Karabük'te kurdukları "Quest.com" adlı internet sitesi üzerinden saadet zinciri oluşturarak vatandaşları dolandıran şebeke, Karabük Asayiş şubesinin yaptığı başarılı operasyon ile çökertildi. Bir ihbarı değerlendiren Asayiş şube ekipleri, söz konusu internet sitesini takibe aldı. Sivil polisler de siteye üye olup, şebeke üyelerine suçüstü yaptı.

        Ediilen bilgiye göre şebeke şöyle çalışıyordu; Çete üyeleri çeşitli yollardan açtıkları internet sitesini halka duyurmaya başladı. Siteye üye olmak isteyen kişilerden 3 bin TL üyelik parası aldıktan sonra en az 2 üye getirmeleri halinde bin 500 TL vereceklerini duyurdular. Eğer daha fazla üye getirdikleri zaman ise üye başına bin 500 TL vereceklerini vaat ettiler.

        İsmi açıklanmayan bir kişi 4 üye getirdiği halde parasını alamayınca polise başvurması üzerine Karabük'deki saadet zincir olayı ortaya çıktı. Polis yaptığı operasyon ile Gazipaşa caddesi üzerindeki büroda bulunan bazı evraklarla bilgisayarlara el koydu. 6 kişiyi de gözetim altına alan polis, operasyonu ilçelerde devam ettiriyor.

        Gözaltına alınacak kişilerin artacağı belirtildi. Siteye üye olan kişiler arasında bürokratlar, avukatlar ve doktorlar gibi toplum içinde saygınlığı bulunan kişilerin de olduğu öğrenildi. Polis bu yolla dolandırılan kişilerin Emniyete başvurmalarını istedi.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ