Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam DİKKAT! Şiddetli yağmur geliyor!

        Hava sıcaklığı yurt genelinde 2 ila 4 derece artacak. Bu arada, bugün geceden itibaren İzmir, Manisa, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir ve İstanbul Avrupa Yakasında kuvvetli yağış bekleniyor.

        İl il hava durumu için tıklayın

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye’nin kuzeybatı kesimleri ve Göller yöresi ile Kars ve Ardahan çevrelerinde aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışların görüleceği tahmin ediliyor. Yağışların; geceden itibaren İzmir, Manisa, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir ve İstanbul Avrupa Yakasında kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklığı yurt genelinde 2 ila 4 derece artacak. Rüzgar genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli olarak esecek.

        -KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-

        Yağışların; geceden itibaren İzmir, Manisa, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir ve İstanbul Avrupa Yakasında kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması gerekiyor.

        -BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

        Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

        İSTANBUL: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; geceden itibaren Avrupa Yakasında kuvvetli olması bekleniyor. (30)

        ANKARA: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey ilçeleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (31)

        İZMİR: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; geceden itibaren kuvvetli olması bekleniyor. (32)

        ADANA: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu (33)

        ANTALYA: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu (28)

        SAMSUN: Parçalı zamanla çok bulutlu (29)

        ERZURUM: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu (25)

        DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık (35)

        -BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

        Yapılan son değerlendirmelere göre bugün bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

        MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra Bursa ve Bilecik ile zamanla bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; geceden itibaren Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir ve İstanbul Avrupa Yakasında kuvvetli olması bekleniyor.

        EGE: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra İzmir ve Manisa çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; geceden itibaren İzmir çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

        AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge geneli parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Isparta ve Burdur çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek

        İÇ ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale, Yozgat ve Kayseri ile Ankara’nın kuzey ilçeleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

        BATI KARADENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Bolu, Karabük ve Kastamonu çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

        ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Tokat, Amasya ve Çorum çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

        DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kuzeyi parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kars ve Ardahan çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

        GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ