Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Zirve sanıkları işletme okuyor

        Malatya'da biri Alman 3 kişinin bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili tutuklu sanıklardan Cuma Özdemir, Salih Gürler, Abuzer Yıldırım ve Hamit Çeker'in, Açıköğretim Fakültesi İşletme Bölümüne kayıt yaptıkları ve sınavlara girdikleri öğrenildi.

        2007 yılında Niyazi Mısri Caddesi'nde bulunan Zirve Yayınevini basarak biri Alman uyruklu üç kişinin bıçaklanarak öldürülmesi olayıyla ilgi Malatya E Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan 4 sanık, cezaevinde görevli eğitmenler aracılığıyla, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İşletme Bölümüne kayıt yaptırdı.

        Olaya ilişkin tutuklu Emre Günaydın dışındaki dört sanığın aynı koğuşta kaldıkları ve sınavlara birlikte hazırlandıkları belirtildi.

        Özdemir, Gürler, Yıldırım ve Çeker'in, cezaevinde bu şekilde eğitim gören 25 kişi ile birlikte sınavlara girdikleri, bunun yanında, okumak için sıklıkla kitap istedikleri öğrenildi.

        OLAY

        Malatya'da 18 Nisan 2007'de Zirve Yayınevinde çalışan Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske ile Necati Aydın ve Uğur Yüksel bıçaklanarak öldürülmüş, zanlılardan Salih Gürler (20), Cuma Özdemir (20), Hamit Çeker (19) ve Abuzer Yıldırım (19) olay yerinde yakalanmıştı.

        Üçüncü katın penceresinden kaçmaya çalışırken düşerek yaralanan Emre Günaydın, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezindeki tedavisinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

        Tutuklu sanık Emre Günaydın'ın olaydan yaklaşık 2 yıl sonra cezaevinde Cumhuriyet savcısına verdiği ifadenin ardından olayı azmettirdikleri gerekçesiyle Varol Bülent Aral ile Zirve Yayınevi çalışanı olduğu belirtilen Hüseyin Yelki de tutuklanmıştı.

        Yelki 22 Mayıs'taki, Aral da 20 Ağustostaki duruşmalarda tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmişti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ