Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Gazze'ye ikinci filo!

        İsrail'in Gazze ambargosunu insani yardım gemileriyle denizden delmeye çalışan Avrupalı insani yardım örgütleri, ilk girişimlerin İsrail ordusunun kanlı baskınıyla sonuçlanmasına rağmen, ikinci filonun hazırlıklarını sürdürüyor.

        "Gazze Kuşatmasını Sonlandırmak İçin Avrupa Kampanyası" tarafından yapılan açıklamada, "Özgürlük Filosu 2" için ilk 3 geminin parasının toplandığı duyruldu.

        İlk filonun uluslararası sularda "İsrail'in korsanlığına ve kanlı katliamına" hedef olmasına rağmen amaçlarından vazgeçmeyeceklerini bildiren Gazze Kuşatmasını Sonlandırma Kampanyası Başkanı Dr. Arafat Madi, birçok ülkeden daha çok gemiyle daha fazla yardım malzemesi ve insan taşıyacak ikinci filo oluşturulması için gelen çağrılara olumlu cevap verdiklerini, oluşturacakları yeni filonun birkaç hafta içinde Gazze yolunu tutacağını söyledi.

        Madi, "yeni filoya özellikle Türk tarafının yarı resmi katılımı imkanını yok saymadıklarını" belirterek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, maliyeti ne olursa olsun Gazze'ye insani yardım göndermeye devam edeceklerini söylediğini hatırlattı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ