Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Eve dönerken yarış

        CEYHAN TORLAK / İZMİR (AHT)

        İzmir'in Bornova ilçesinde iddiaya göre, kokoreççilik yapan babası İhsan K.'den (Kılık) otomobilini izinsiz olarak aldığı öne sürülen 17 yaşındaki ehliyetsiz sürücü Edip K.(Kılık-17) iki arkadaşını alarak dolaşmaya çıktı. İddiaya göre, dönüş yolunda bir otomobille yarışan Edip K., aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu direksiyon hakimiyetini kaybederek yol kenarındaki beton aydınlatma direğine çarptı. Kaza sonucu ağır yaralanan otobobildeki Ahmet Demir (16) kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

        EVE DÖNERKEN YARIŞ

        Kaza, önceki gece saat 00.30 sıralarında Bornova Ankara Caddesi üzerinde meydana geldi. 17 yaşında olduğu için ehliyeti bulunmayan işsiz Edib K. (Kılık) kokoreççilik yapan babası İhsan K.'ye haber vermeden 35 AU 7034 plakalı otomobili alarak 2 arkadaşıyla birlikte dolaşmaya çıktı. Naldöken'de bir süre dolaşan 3 genç, daha sonra evlerine gitmek üzere dönüşe geçti. Dönüş yolunda başka bir otomobille yarıştığı iddia edilen Edib K. aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu Ankara Caddesi'nden tali yola giriş yapmak isterken direksiyon hakimiyetini kaybetti.

        BETON DİREĞE ÇARPTI

        Kontrolden çıkan otomobil savrularak yol kenarındaki beton aydınlatma direğine çarptı. Çarpmanın şiddetiyle otomobil hurda yığınına dönüşürken kaza sonucu ehliyetsiz sürücü Edip K. ile otomobildeki kuaför arkadaşı Serkan Yaşik (19) ve tornacı Ahmet Demir (16) yaralandı. Kazayı gören vatandaşlar durumu polise ve sağlık ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen 112 ekibi yaralılara müdahale etti.

        Durumu iyi olan Edip K. ambulansla Bornova Türkan Özilhan Acil Yardım ve Travmatoloji Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumu ağır olan 16 yaşındaki Ahmet Demir ile Serkan Yaşik ise Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi'nde tedavi altına alındı. Demir, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

        ARKADAŞINI KURTARMAK İÇİN KAZAYI ÜSTLENDİ

        Ehliyetsiz olan sürücü Edip K.'nin ceza almaması için olay yerine gelen arkadaşı Murat C. (Coşgun-22) polislere kendisinin sürücü olduğunu söyledi. Ahmet Demir'in öldüğünü öğrenen Murat C. verdiği ifadeyi daha sonra değiştirerek sürücü olmadığını itiraf etti. Tedavisinin ardından taburcu olan Edip K. ifadesi alınmak üzere Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

        Yalan beyanda bulunmaktan hakkında işlem yapılan Murat C. ise polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Demir'in ölüm haberini alan yakınları hastane önünde sinir krizleri geçirdi. Polis kaza ile ilgili soruşturma başlattı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ