Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Anneye en acı karne

        İlk ve ortaöğretimde eğitim gören yaklaşık 15 milyon öğrenci 600 bin öğretmen, 4 aylık bir maratonun ardından dün 2 hafta sürecek ara tatile girdi. Yeni eğitim yılının açılışını Ankara'da yapan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in karne dağıtım töreni için tercihi, terör nedeniyle gergin günler yaşayan Diyarbakır oldu. Çelik, bombalı saldırıda yaşamını yitiren lise öğrencisi Eren Şahin'in karnesini annesi Oya Eronat'a verdi. Hüzünlü karne töreni Eren'in eğitim gördüğü Diyarbakır Fen Lisesi'nde yapıldı. Eronat'a başsağlığı dileyen Çelik'in yaptığı konuşmada verdiği mesaj terörle ilgili oldu:

        OMUZ OMUZA

        "Farklılıklarımızı zenginlik hale getirerek, etnik köken, dil farkını öne çıkararak, farklılıkları kaşıyıp, birbirimizin gırtlağına sarılmak yerine, ellerimizi kollarımızı birleştirip omuz omuza verdiğimiz zaman bu ülkedeki herkesin yüzü gülecek." Kendi eğitim sürecinden örnekler veren Çelik, Diyarbakırlı çocuklara seslendi. Kendi babasının imam, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün babasının torna ustası, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın babasının taka gemi kaptanı olduğunu hatırlatan Çelik, "Benden ne olur demeyin, kendinizi küçümsemeyin" dedi.

        ANILARI YAŞATILACAK

        Çelik, Diyarbakır'daki bombalı saldırıda hiç suçları yokken 6 öğrencinin öldüğünü anımsattı ve saldırıda ölen çocukların isimlerinin okullara verilerek yaşatılacağını söyledi. Saldırıda yaşamını yitiren "yavrulardan biri"nin Eren Şahin olduğunu belirten Çelik, "Şu an aramızda değil ama ruhuyla aramızda" dedi. Karne dağıtım töreninde Bakan Çelik, "Aziz bir hatıra olarak saklaması için takdim ediyorum" diyerek, tamamı 5 olan takdir belgesi bulunan karneyi anne Oya Eronat'a verdi. Gözyaşlarına hakim olamayan Eronat, "Oğlum zaten ilkokuldan beri sürekli takdir getiriyordu. Sürpriz değil. Hep başarılıydı" dedi. Çelik, karne dağıtma töreninin ardından Diyarbakır'ın Çermik ilçesine geçti. Çelik, 2003 yılında uçak kazasında yaşamını yitiren Ercan Demirkol adına çalıştığı şirket KVK'nın yaptırdığı Anadolu Lisesi'nin açılışını yaptı, 150 kişilik yurdun da temelini attı. Tören için alana getirilen öğrenciler, Bakan Çelik gelene kadar soğuk havada uzun süre bekletildi. Çelik, geldikten sonra, soğukta bekletildiklerini gördüğü öğrencilerin hemen sınıflara götürülmesini istedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ