Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kütahya'da tren faciası

        Kütahya'nın Altıntaş ilçesine bağlı Çöhürler Köyü yakınında kaza geçiren Pamukkale Ekspresi'nde bulunan yolculardan 9'u hayatını kaybetti. Olayda29 yaralı olduğu bildirildi. Yaralılar, çevre hastanelerde tedavi altına alındı.

        VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN1

        VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN2

        Edinilen bilgiye göre Denizli-Haydarpaşa seferini yapmakta olan Pamukkale Ekspresi isimli yolcu treni, Kütahya'nın Altıntaş ilçesine bağlı Çöhürler Köyü yakınlarında kaza geçirdi. 8 vagonu bulunan trenin ilk 2 vagonu devrilirken, bu vagonlarda bulunan 8 kişinin hayatını kaybettiği belirlendi. Olayda 30'dan fazla kişinin de yaralandığı açıklandı. Emniyet ekipleri, olay yerinde yoğun güvenlik önlemleri alırken, polis ve itfaiye ekiplerinin yardımı ile kurtarılan yaralılar, trenin sağlam kalan vagonlarına ve bölgeye intikal eden ambulanslara bindirilerek, Kütahya merkeze taşındı. Buradan hastanelere sevk edilen yaralılar, tedavi altına alındı. Yaralılar arasında durumu ağır olanların bulunmadığına işaret eden yetkililer, tedavilerin sürdüğünü kaydetti.

        Altıntaş ilçesine bağlı Çöğürler köyü yakınında meydana gelen tren kazasında hayatını kaybedenyolcuların kimlikleri belli oldu. Tren şefi Ahmet Sarıkaya (42), Yusuf Açıkgöz (28), Mehmet Börek (51), Kerim Yarar (16), İbrahim Doğan (21), Kadir Mıngır, Recep Ildız, Cengiz Güler ve İbrahim Levent.''

        Cumhuriyet savcısının soruşturmayı yürüttüğü kazada son vagonun kaldırılması neticesinde ölü sayısının kesinlik kazanacağı bildirildi. BAŞBAKANLIK AÇIKLAMASI Bu arada, Başbakanlık Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, yaralılardan Bahadır Korkmaz, Musa, Sultan ve Latif Bıyıklı, Yunus Akkuş, Cem Bulut Ekinci, Gökhan Uçakcı, Musa Deniz'in tedavileri Kütahya Devlet Hastanesi'nde sürüyor.

        Nazik ve Mahmut Savaş, Hatice Göksel, Kezban Şentürk, Tuğba, Mustafa ve Selma Hüryaşar, Fatma Nur ve Serpil Akçalı, Cansu Göksel, Hayalı ve Figen Kalgır, Mustafa ve Derya Önal ise Kütahya Evliya Çelebi Devlet Hastanesi'nde tedavi görüyor.

        Yaralılardan Haydar Acar, Yusuf Onay, Cavide ve Ceren Güler ile Mustafa Muaz ve Musab Muaz Dalkılıç'ın tedavilerine ise Afyon Devlet Hastanesi'nde devam ediliyor.

        Cemile Dilber ve Emin Erez ise Afyon Kocatepe Devlet Hastanesi'nde tedavi görüyor.

        Açıklamada yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi.

        TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman ise olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Karaman, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ı telefonla arayarak kazayla ilgili bilgi verdi. Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe de, kazayla ilgili yaptığı açıklamada, "Kazada 29 yaralı var. Bunların 3 tanesinin kimlikleri belirlenemedi. Yaralıların 16 tanesi Afyon'daki, 13 tanesi de Kütahya'daki hastanelere kaldırıldı. Kazada sabotaj iddiası yok. Kazanın sebebi yapılan araştırmalardan sonra belli olacak" dedi.

        Trenin altında kalıp yaşamını yitirenlerin kimliklerinin vagonlar kaldırıldıktan sonra belirleneceği bildirildi.

        Öte yandan gecenin karanlığında büyük bir gürültüyle uyandıklarını belirten kazazedeler, neye uğradıklarını şaşırdıklarını belirtirken, "Güvenli diye trenle seyahat ediyorduk. Kütahya'ya girişimizden kısa süre sonra büyük bir gürültüyle uyandık. Bomba patladığını sandık. Büyük bir gürültü oldu. Herkes çok korktu. Küçük çocuklar ve kadınlar ağlamaya başladı. Çok korktuk. Büyük bir felaketten kurtulduk. Büyük geçmiş olsun" dedi.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ