Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Granit ocağında göçük: 1 ölü, 2 yaralı

        UFUK KEKÜL / GİRESUN (AHT)

        Giresun'un Doğankent ilçesinde çevre düzenlemesi için kullanılmak üzere granit çıkarılan taş ocağında dinamit patlatılmasının ardından meydana gelen göçükte 1 kişi hayatını kaybetti, 2 işçi de yaralandı. Ölen işçinin kardeşinin de Bursa'da bir taş ocağında yaşanan göçükte öldüğü öğrenildi.

        Olay, bugün saat 11.00 sıralarında ilçeye 3 kilometre uzaklıktaki Güvenlik Köyü mevkiinde İGAŞ isimli firmaya ait granit ocağında meydana geldi. Taş ocağında dinamit patlatılmasının ardından, çalışma yapan işçilerin üzerine dev granit blok çöktü. Olayda, patlayıcı ustası Mustafa Yıldırım (44) hayatını kaybederken, Mustafa Ayman ve Salim Bayram isimli işçiler de yaralandı.

        Olay yerine giden Doğankent Belediye Başkanı Nazmiye Kabadayı, "Yaralı işçilerin durumu iyi. Taş parçalarıyla hafif şekilde yaralanmışlar. Granit bloklarını çıkarmak için hazırlık yaparken, dağdan kurtulan bir kütle işçilerin üzerine düşmüş" dedi.

        Kazada hayatını kaybeden Sinop nüfusuna kayıtlı Mustafa Yıldırım'ın cesedini uzun uğraşılar sonucunda çıkarıldı. Yıldırım'ın, 3 kardeşinin de taş ocağında çalıştığı ve kardeşlerinden Mahmut Yıldırım'ın da Bursa'da bir taş ocağında meydana gelen göçükte hayatını kaybettiği öğrenildi.

        Kazada yaralanan Murat Akman ve Salim Bayram'ın tedavileri Tirebolu Devlet Hastanesi'nde sürüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ