Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Gürpınar şehidi son yolculuğuna uğurlandı

        Van'ın Gürpınar ilçesindeki mayın patlamasında şehit olan Jandarma Komando Er Burhan Kılıç, memleketi Ardahan'da toprağa verildi.

        Şehit Er Kılıç için Ardahan Askeri Hastanesi'nin bahçesinde tören düzenlendi. Törene, şehidin annesi Zeytun Kılıç, ağabeyi Metin Kılıç ve yakınları ile birlikte Vali Mustafa Tekmen, Ardahan Belediye Başkan Vekili Turan Yıldız, Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Erzurum Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Tunay Bilgen, AK Parti Ardahan Milletvekili Saffet Kaya, CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, eski CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        Jandarma Er Kılıç'ın cenazesi askerlerin omzunda tören alanına getirilirken, annesi Zeytun Kılıç oğlunun tabutuna sarılarak Kürtçe ağıtlar yaktı. Vali Mustafa Tekmen, anne Kılıç'ı teskin etmeye çalıştı.

        25. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Kurmay Başkanı Kurmay Albay Doğan Fatih Küçük, daha sonra törende yaptığı konuşmada, şehitlik mertebesine erişen Jandarma Er Burhan Kılıç'ın önünde saygıyla eğildiklerini ifade etti.

        Kurmay Albay Küçük, ''Jandarma Er Kılıç'ı, istirahatine uğurlarken kalplere gömüldüğünü ifade etmek, bayrağımıza, şanlı sancağımıza, mukaddes vatanımıza uzanan her elin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kırılacağını bir kez daha haykırmak istiyorum'' diye konuştu.

        Ambulansa alınan er Kılıç'ın cenazesi, Nebioğlu köyündeki ailesinin evine götürüldü. Evde, Kılıç'ın cenazesini karşılayan ablaları fenalık geçirdi. Kılıç'ın ablalarına köydeki sağlık ekipleri müdahale etti.

        Bir süre ailesinin evinde bekletilen ve ardından köy camisine götürülen şehit er Kılıç'ın cenazesi, burada İl Müftüsü Emrullah Kaya tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Nebioğlu köyü mezarlığına defnedildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ