Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kandilli kapılarını Biathlonculara açıyor

        Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için inşa edilen Kandilli Kayak Merkezi, Biathlon Türk Milli Takımı sporcularının beğenisini kazandı. Kaba inşası biten ve şu an çevre düzenleme çalışmalarının devam ettiği Kandilli Kayak Merkezi’nde kamp için bulunan Biathloncular, hazırlıklarına tüm hızıyla devam ediyor.

        Sabahın erken saatlerinde antrenörler; Yunus Oğlağa, Kenan Örün, Muhammet Bilan ve Mustafa Çetinkaya nezaretinde çalışmalara başlayan milli sporcular; Şadi Yusufoğlu, Soner Taşkın, Eyüp Levent, Şebnem Önver ve Rahşan Yılmaz’ın tek hedefi yapılacak ilk uluslar arası müsabakada dereceye girip madalya kazanmak.

        SPORCULARIMIZIN MOTİVASYONU YÜKSEK

        Kandilli Kayak Merkezi’nde 20 Temmuz’a kadar devam edecek kampın oldukça verimli geçtiğini ifade eden milli takım antrenörlerinden Yunus Oğlağa, sporcuların motivasyonunun yüksek olmasında tesislerin payının büyük olduğunu vurguladı.

        Son teknolojiyle donatılan atış poligonunda çalışan sporcuların ‘kendi evlerinde’ bulunmanın verdiği moralle çok iyi sonuçlar aldığını ifade eden Oğlağa, “Kandilli Kayak Merkezi bünyesinde barındırdığı teknolojik donanımıyla dünyada sayılı biathlon merkezlerinden biri. Kandilli ayrıca, coğrafi konumuyla da biathlon için en uygun konumda yer alıyor. Biz daha önce Avusturya Obertilliach Kayak Merkezi’nde bulunan biathlon tesislerinde kamp yaptık. Orası bile Kandilli kadar teknolojik alt yapıya sahip değil. Sporcularımız şimdi kendi ülkelerinde ileri teknolojiye sahip bir tesiste çalışmanın verdiği motivasyonla her geçen gün becerilerini artırıyor” dedi.

        IHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ