Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Bu çocuklara kim sahip çıkacak!

        Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesine bağlı Belören beldesinde 2 yıl önce annelerini, 15 gün önce de babalarını kaybeden 5 kardeş, akrabalarının yardımıyla geçinmeye çalışıyor.

        Babaları Mevlüt Geleş'i 15 gün önce anneleri Sevim Geleş'i de 2 yıl önce kaybeden Duygu Geleş (23), Sultan Geleş (17), İpek Geleş (13), Cennet Geleş (9) ve Ahmet Geleş (4) iki odalı evlerinde akrabaların ve komşularının yardımıyla hayatlarını sürdürüyor.

        Gölbaşı Küçük Sanayi sitesinde esnaf olan Abidin Kınacı, esnaflardan yardım amacıyla topladığı 2 bin 731 lirayı aileye teslim etti.

        Çocukların halasının oğlu Sıddık Yurdlu ise dedesinin 5 yıl önce en büyük çocuk olan Duygu'nun, kucağında öldüğünü, bu nedenle travma yaşayan genç kızın psikolojik tedavi gördüğünü aktardı.

        Sıddık Yurdlu, şöyle konuştu: ''Çocukların yurt dışında bulunan amcası, çocuklarının annelerinin ölümünden sonra aile ile ilgilenmedi. Gölbaşı Kaymakamlığı'nın çocukların durumundan haberi var. Kaymakamlık evin çatısının onarılması için yardımda bulundu. Ancak, şu ana kadar başka herhangi bir yardım yapılmadı. Çocukların babası çok zor durumdaydı, fakirdi zaten. Çocukların sıkıntısını babası varken bu kadar çekmiyorduk ama bundan sonra da biz bakmak zorundayız. Çocuklara Duygu, o haliyle hem annelik hem de babalık yapıyor ama yine de yetersiz kalıyor. Yetkililerden bu konuda yardım bekliyoruz.''

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ