Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Altı saat yüzüp arkadaşlarını kurtardı

        BAYRAM OK / SAMSUN (AHT)

        Samsun'da balık tutmak amacıyla sabah erken saatlerde denize açılan 3 arkadaş, teknelerinin batması sonucu, denizde mahsur kaldı. Gençlerden biri, yaklaşık 6 saat kıyıya yüzerek yardım istedi ve arkadaşlarının kurtulmasını sağladı.

        Samsun'un Çarşamba İlçesi Costal yöresinde 3 arkadaş sabah erken saatlerde balık tutmak amacıyla tekneyle denize açıldı. Kıyıdan uzaklaşan gençlerin teknesi bir anda su alarak batmaya başladı. Teknedeki gençlerden Mahmut Eren, teknedeki bir adet cankurtaran yeleği ile yardım getirmek amacıyla yaklaşık 6 saat sahile kadar yüzdü. Teknede kalanlar ise batan teknenin parçalarına tutunarak hayatta kaldı. Sahile çıkan Mahmut Eren, Samsun Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı'nın 158 ihbar hattını arayarak yardım istedi.

        İhbar üzerine hemen harekete geçen Sahil Güvenlik ekipleri, yaklaşık 15 dakika süren arama çalışmalarının ardından denizde bulunan Şahin Ongun (23) ve Murat Şensöz'e (23) ulaştı. Gençler, gemiye alınarak karaya çıkartıldı. 3 arkadaşın sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ