Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Şehit polisin eşi: "Eşim aslanlar gibi gitti "

        Hatay'ın Dörtyol ilçesinde PKK terör örgütü tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden polis memuru Hasan Aslan (34) memleketi Osmaniye'de binlerce kişinin katıldığı cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı.

        Adana'dan Osmaniye'deki Kurtuluş Mahallesi Atatürk Caddesi'ndeki baba ocağına getirilen Aslan'ın cenazesi buradan da Tehçi köyü mezarlığına götürüldü. Şehit polis memurunun baba ocağına getirilişi sırasında eşi Nurcan Aslan (29), "Ölmedi benim kocam. Erkekçe çıksalardı karşısına. Ben kocamla gurur duyuyorum. O benim canımdı, aşkımdı. Aslanlar gibi gitti." dedi.

        Şehit polisin oğlu Atakan, polis şapkası ile dedesi ile birlikte babasının cenaze namazında saf durdu. İl müftü yardımcısı Hüseyin Öztürk'ün kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit polis Hasan Aslan toprağa verildi. Törene Osmaniye Vali Yardımcıları Hayrettin Çiftçi, Yüksel Ünal, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık, Belediye Başkanı Kadir Kara, Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ile binlerce vatandaş katıldı.

        ŞEHİT EMRE YALÇIN DA OSMANİYE'DE TOPRAĞA VERİLDİ

        Şehit polis memuru Emre Yalçın da, memleketi Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi.

        Törene Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Kadirli Kaymakamı A. Rauf Ulusoy, Osmaniye Milletvekilleri Durdu Mehmet Kastal ve Hakan Coşkun, Belediye Başkanı Ömer Tarhan, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Ali Özcan, şehit aileleri ve gazilerle birlikte siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı. Vali Celalettin Cerrah, İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde yapılan cenaze töreninde dua ettikten sonra yaptığı konuşmada, İslam dinine göre şehide saygı duyulması gerektiğini söyledi. Cerrah, şehide alkış tutmanın doğru olmadığını, şehidin dua beklediğini anımsatarak, "Bizlerin huzuru ve mutluluğu için görevi başında şehit olan evlatlarımıza dua edelim. Ben 39 yıl polis memuru olarak görev yaptım. Daha itidalli olalım. Onlar bizden dua bekler. Birliğimizi bozacak hainlere fırsat vermeyelim. Şehidimize Allah'tan rahmet, ailesine sabırlar diliyorum" dedi.

        Vali Celalettin Cerrah, evli ve iki çocuk babası şehit Emre Yalçın'ın eşi Hatice ve yakınlarını teselli ederek başsağlığı diledi. Bu sırada eşi Hatice, annesi Zübeyde, babası Hamza ve oğlu Batuhan Yalçın, şehidin türk bayrağına sarılı tabutuna son defa sarılarak gözyaşı döktü. Cenaze, törene katılan binlerce vatandaşın, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Ne Mutlu Türküm diyene", "Açılım istemiyoruz" ve "Ya Allah bismillah Allahu Ekber" sloganları arasında Şehit Polis Memuru Emre Yalçın'ın naşı Merkez Hamidiye Camii'ne getirildi.

        Şehit polis memuru Emre Yalçın'ın cenazesi, ilçe Müftüsü Orhan Öncü tarafından kıldırılan cenaze namazı sonrası Asri Mezarlık'taki Polis Şehitliğinde gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehit Yalçın'ın küçük oğlu Batuhan, elinde babasının fotoğrafı ile son defa babasına baktı.

        Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah tarafından tabutun üzerindeki Türk bayrağının şehit babası emekli öğretmen Hamza Yalçın'a verilmesinden sonra Kur'an-ı Kerim okunarak dua edildi. Tören, 3 adet saygı atışının ardından sona erdi.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ