Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam ''Azınlıklar ve Kültürel Haklar'' raporu davası

        Ankara 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Prof. Dr. Baskın Oran ve Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu'nun avukatı Oya Aydın ile Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri Fahrettin Yokuş'un avukatı Hamit Kocabey katıldı.

        Mahkeme, avukatların beyanlarını almasının ardından, Yokuş'u Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) ''görevi yaptırmamak için direnmeye'' ilişkin hükmü uyarınca, yeniden 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Ancak mahkeme, hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

        Yokuş, kamuoyuna açıklandığı sırada, ''Azınlıklar ve Kültürel Haklar'' raporunu Prof. Dr. Kaboğlu'nun elinden alarak yırtmak suçundan, ''görevi yaptırmamak için direnme'' suçlamasından daha önce 6 ay hapis cezasına çarptırılmış, ceza 3 bin 600 TL adli para cezasına çevrilmişti.

        Kararı bozan Yargıtay, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ilişkin düzenlemenin mahkemede değerlendirilmesini istemişti.

        Fahrettin Yokuş, Ankara 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde bir kolejde düzenlenen iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, Oran ve Kaboğlu'na hakaret ettiği suçlamasından da yargılanmıştı. Mahkeme, suçlamanın ispatlanamamasını gerekçe göstererek, Yokuş'un beraatına karar vermişti.

        Dosyanın Yargıtayda bulunduğu sürede 5 yıllık sürenin dolması nedeniyle, Yargıtayın bu suçlamanın düşmesine karar verdiği öğrenildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ