Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Tacizci öğretmen için 253 yıl hapis isteniyor

        Adana'da bir ilköğretim okulunda biri kız 10 öğrencisini 'sınıfta bırakırım, düşük not veririm' diye tehdit edip 4 yıl boyunca öğretmen masası altında cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen sınıf öğretmeni Birol Ufuk R.'nin (33), 253 yıl hapis cezası ile cezalandırılması için dava açıldı.

        Seyhan İlçesi Dağlıoğlu Mahallesi'nde oturan bir erkek öğrenci velisi, Birol Ufuk R. adlı öğretmen hakkında, oğluna cinsel istismarda bulunduğu yönünde şikayette bulundu. Ahlak Bürosu ekiplerinin yaptıkları araştırmada, Gülbahçesi Mahallesi'ndeki bir ilköğretim okulunda öğretmenlik yapan Birol Ufuk R.'nin 4 yıl boyunca yaşları 11 ile 12 olan öğrencileri P.A., O.A., Ö.C., M.F.Ç., B.Ş., C.K., Y.A., M.K., R.B. ve İ.E.'ye cinsel istismarda bulunduğu ortaya çıktı. Doktor kontrolünden geçirilen öğrencilerin psikolojilerinin bozuk olması ve cinsel istismar bulgularına rastlanması üzerine tutuklanan öğretmen Birol Ufuk R. hakkındaki soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı iddianamesini hazırladı.

        ÖĞRETMEN MASASININ ALTINDA CİNSEL İSTİSMAR

        Adana 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, öğretmen Birol Ufuk R.'nin 10 öğrencisine cinsel istismarda bulunması ayrıntılarıyla anlatıldı. Öğretmen Birol Ufuk R.'nin sınıfta öğretmen masasının altında ve kendi evinde öğrencilerine oral ve fiili livata yoluyla defalarca cinsel istismarda bulunduğu belirtildi.

        "BAŞINIZI KİTAPTAN KALDIRMAYIN"

        Öğrencilerini "Düşük not veririm, sınıfta bırakırım" diyerek tehdit edip cinsel istismara zorladığı, cinsel istismarın fark edilmemesi için de ön sırada oturan öğrencilerin yerlerini sık sık değiştirip, "Eğer başınızı kitaptan kaldırırsanız sizi sıra dayağına çekerim" dediği iddia edildi.

        İddianamede, tutuklu öğretmen Birol Ufuk R.'nin evinde bir cep telefonu ile biri gay görüntüleri 5'i porno içerikli 6 CD'nin bulunduğu da belirtildi. Birol Ufuk R.'ye ait cep telefonunda yapılan incelemede yüzleri tespit edilemeyen iki erkeğin 19 saniyelik cinsel ilişki görüntülerine rastlandığı da kaydedildi.

        253 YIL HAPİS İSTENDİ

        Cumhuriyet Savcısı, öğretmen Birol Ufuk R.hakkında 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan her bir öğrenci için 22'şer yıl 6'şar aydan toplam 225 yıl, ayrıca öğrencileri C.K. ve P.A.'yı hürriyetlerinden yoksun kıldığı için de 14'er yıldan 28 yıl olmak üzere toplam 253 yıl hapis cezası istedi.

        "BİRBİRLERİNE CİNSEL ORGANLARINI GÖSTERİYORLARDI"

        Önümüzdeki aylarda yargılanmaya başlayacak olan öğretmen Birol Ufuk R.'nin, kendisi gibi öğretmen olan eşinden boşandığı ve evinde yaşı küçük bir erkek çocuğuyla kaldığı belirtildi. Birol Ufuk R.'nin tutuklandığı nöbetçi mahkemede suçlamaları kabul etmediği belirtilirken, "Öğrencilerin birbirlerine cinsel organlarını gösterirken gördüm. Kendilerini çağırıp ikaz ettim. Eğer bu hareketlerine devam ederlerse kendilerini okul yönetimine bildireceğimi söyledim. İkaz ettiğim için beni şikayet etmiş olabilirler" dediği öğrenildi.

        AHT

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ