Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Vakıf üniversitelerinde transfer savaşı

        Üniversitelerde özellikle de vakıf üniversitelerinde rekabet yalnızca dereceye giren öğrenciler için yaşanmıyor. Bir başka rekabet de akademik camiada gerçekleşiyor. Sayıları hızla artan vakıf üniversitelerinde son günlerde “hoca transferi” ile ortalık kızışmış durumda. Vakıf üniversiteleri arasındaki transferde en fazla akademisyen kaybeden İstanbul Bilgi Üniversitesi, en çok transferi gerçekleştiren üniversite de Kadir Has oldu.

        SOLİ ÖZEL BİLGİ’DE

        Kadir Has Üniversitesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden Uluslararası İlişkiler bölümüne uluslararası ilişkiler uzmanı ve gazetemizin Dış HaberlerMüdürü Soli Özel’in yanı sıra Doç. Dr. Serhat Güvenç’i kattı. İktisat bölümüne de aynı üniversitede ders veren Dr. Ercan Kumcu ile Dr. Mahfi Eğilmez’i transfer etti. İktisat bölümüne bir başka transfer de Bilkent Üniversitesi’nden Prof. Dr. Osman Zaim oldu. Yeditepe Üniversitesi’nden Dr. Birgit Obaber Enformasyon Teknolojileri bölümüne geçti. Sabancı Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman, Hacettepe’den Prof. Dr. Asker Kartarı, Ankara Üniversitesi’nden Prof. Dr. Bülent Çaplı’nın yeni adresi de Kadir Has oldu.

        BİLGİ KAYIP YAŞADI

        Transfer sürecinde en fazla kayıp yaşayan üniversite İstanbul Bilgi Üniversitesi oldu. İlk kopuş Prof. Dr. Ferhat Kentel’in bu yıl öğrenci alacak Şehir Üniversitesi’ne geçmesiyle yaşanırken,ardından başka üniversitelere gidişler oldu. Ancak İstanbul Bilgi,Üniversitesi, eski Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan’ı hoca olarak değil amaMütevelli Heyeti üyesi olarak transfer etti.

        Gazete HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ