Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Sayıştay bedava çaya ceza kesti

        Isparta Belediyesinin 2009 yılı hesaplarını inceleyen Sayıştay denetçisinin belediyede içilen çayları kamu zararı olarak gördüğü ileri sürüldü.

        Isparta Belediyesinin 2009 yılı hesaplarını inceleyen Sayıştay denetçisi tarafından Belediye Kanunu kapsamında yapılan harcamaların kamu zararı niteliği taşıyıp taşımadığına ilişkin yapılan değerlendirme sonunda 450 belediye personeline zimmet çıkarıldığı ve kamu zararları arasında belediyede içilen çayların da yer aldığı öne sürüldü. Sayıştay denetçisinin başkanlık makamı dahil tüm birimlerin ücretsiz çay içmesini kamu zararı niteliğinde görüp, ilgililerine zimmet soruşturması açtığı, bu kapsamda Özel Kalem Müdürlüğü'nde görev yapan 5 personele toplam 29 bin TL'lik zimmet çıkarıldığı iddia edildi.

        Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, Isparta Belediyesinin 2009 yılı hesaplarını inceleyen Sayıştay denetçisinin, ilginç konular hakkında zimmet soruşturması başlattığını söyledi. Günaydın, Belediye Kanunu kapsamında yapılan harcamaların kamu zararı niteliği taşıyıp, taşımadığına ilişkin değerlendirme sonunda harcamalarla ilgili personelden soruşturma kapsamında savunma istendiğini bildirdi.

        Sayıştay denetçisinin soruşturup kamu zararı niteliği taşıdığına inandığı harcamalar arasında Başkanlık Özel Kalem Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren çay ocağına alınan malzemeler de bulunduğuna işaret eden Günaydın, kendisinin ilk başkanlık döneminde çay ocağının ücret karşılığında hizmet verdiğini ancak Hasan Balaman döneminde ücretsiz hale getirildiğini hatırlattı.

        Bu konunun çok da ciddi olmadığını ifade eden Günaydın, kendisinden önceki dönemde değerlendirilmesi gereken daha önemli konular olduğunu söyledi. Günaydın, ''Lüzumsuz işlerle uğraşılıyor, denetlenmesi gereken daha önemli hususlar var'' dedi.

        Yusuf Ziya Günaydın, belediye personelinin soruşturma kapsamında savunmalarını verdiğini kaydederek, ''Bana çay bedava ama makamımda içilen çaylar için konuklardan para alacağım artık'' dedi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ