Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Köylülerden örnek hareket

        Bursa'nın İnegöl ilçesine bağlı Eymir Köyü'nde, vatandaşlar tarafından imece usulü ile yapılacak cami için ilk harç döküldü.

        İnegöl'e 15 kilometre uzaklıktaki Eymir Köyü'nde, vatandaşlar tarafından yaptırılacak yeni caminin temel atma töreni gerçekleştirildi. Kurşunlu Belediye Başkanı Erkan Dönmez ile İnegöl Müftü Vekili Hasan Tanrıkulu'nun da katıldığı törene, çok sayıda vatandaş katıldı. Başkan Dönmez, beldelerindeki ve yakın köylerdeki okul, cami veya diğer sosyal tesislerin inşaatlarına destek verdiklerini söyledi. Vekil Tanrıkulu ise temeli atılan yeni caminin hızla tamamlanması için müftülük olarak ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.

        Eymir Köyü Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Cahit Döğer, köydeki yıkılan caminin ahşap olduğunu ve onarımının artık mümkün olmadığını ifade etti. Köylülerle birlikte caminin tekrar inşa edilmesine karar verdiklerini dile getiren Döğer, "Bugün burada yeni camimizin temelini atmak için toplandık. Camiler ibadet yerleridir. Bu sebeple herkesin bu tür kurumlara sahip çıkması gerekir. Kış gelmeden camimizin bir bölümünü ibadete açmayı hedefliyoruz" dedi.

        Temeli atılarak inşaat çalışmalarına başlanan yeni caminin 350 kişilik kapasiteye sahip olacağı öğrenilirken, imece usulü ile yapılacak caminin bir an önce ibadete açılması için köylüler seferber oldu.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ