Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Hanefi Avcı kitabındaki 'Emniyet İmamı'nı tarif etti

        Hanefi Avcı, kitabında bir rapora dayandırarak iddia ettiği “Emniyetin İmamı” Osman Hilmi Özdil’le ilgili detayları HABERTÜRK’e anlattı: Ankara’da yaşıyor, emniyetle alakası yok, örgütün içinde mahalle sorumluluğundan başlayıp bu noktaya kadar ilerledi, benden daha iyi yönetici.

        Hilal ÖZTÜRK / AHT

        Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın şaşırtıcı iddialarla dolu “Haliç’te Yaşayan Simonlar” adlı kitabında “Emniyetin İmamı”, “İmam Ömer” olarak söz edilen ve gerçek ismi Osman Hilmi Özdil olduğu açıklanan kişiyle ilgili bir rapora da yer verildi. Rapora göre Osman Hilmi Özdil cemaatin emniyet içindeki grubunu yönetiyor, harekâtın tamamına o karar veriyor.

        HABERTÜRK, Avcı’ya ulaşarak “Emniyetin İmamı” olarak bahsedilen bu kişiyle ilgili detayları öğrendi.

        ‘DİN GÖREVLİSİ DEĞİL’

        Avcı, öncelikle Osman Hilmi Özdil’in, bir emniyet mensubu ya da lakabındaki gibi din görevlisi yani imam olmadığını vurguladı. Özdil’in mesleğinin profesyonel örgütçülük olduğunu belirten Avcı şunları anlattı: “Bu adamın emniyetle uzaktan yakından alakası yok. Geçmişinden beri bu işlerle uğraşmış, farklı yerlerde sorumlu olmuş, en son geldiği makam da burası. Yüksekokul mezunu olduğunu biliyorum. Evli ve çocuklu. Ankara’da yaşıyor. Kendisine ulaşmak için cemaat çevrelerine bakmanız gerekecek. Ama kimseyle görüşmez. Resmi bir görevi yok. USAK’ta gözükmüş, orayı organizede görev almış. Bu adamın işi gücü bu. Profesyonel mesleği örgütçülük. Herhangi bir dernekle bağlantısı var mı bilmiyorum. Samimiyetim yok, şahsen tanımıyorum. Ama konumu, pozisyonu, coğrafyası ve nüfus kaydını biliyorum. Ancak bu konuda bir şey söylemeyeyim.”

        ‘İYİ BİR YÖNETİCİ’

        1968 Kozan doğumlu Osman Hilmi Özdil’in sıradan biri olmadığını vurgulayan Avcı “Öyle adı konduğu gibi basit bir adam değil. Bu işi yapabilmek için emniyet ya da istihbarat kökenli olmanıza gerek yok. Örgüt içinde gördüğünüz eğitim size yetiyor. Benden daha iyi bir yönetici” dedi.

        Avcı’nın işaret ettiği imam sigortacı çıktı

        Enis YILDIRIM/ANKARA

        Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın tartışma yaratan kitabında “Emniyetin İmamı” olarak bahsettiği Osman Hilmi Özdil’in Ankara’nın Maltepe semtinde sigorta işletmecisi

        olduğu ortaya çıktı.

        HABERTÜRK’ün kapısını çaldığı sigorta şirketinin çalışanları önce, “Burada öyle biri yok” dediler. Muhabirimiz ısrarcı olunca da, “Şu anda şehir dışında gelince, biz kendisine söyleriz” cevabını verdiler.

        USAK YALANLADI

        Avcı ise kitabında kaleme aldığı Osman Hilmi Özdil’in herkes tarafından tanınıp, bilindiğini belirterek, “Müfettişleri bekliyorum. Galiba izinsiz demeç verdiğim için hakkımda soruşturma açılmış. Kitabın içeriğinin araştırılıp, araştırılmayacağını bilmiyorum” dedi. Avcı kitabı hakkında olumlu tepkiler aldığını söyledi.

        Avcı’nın emniyetin başında olduğu ileri sürülen Osman Hilmi Özdil’in USAK kartviziti taşıdığı iddialarına, Uluslararası Stratejik Araştırmalar Merkezi’nden yalanlama geldi. USAK Genel Koordinatörü Sedat Laçiner, “Bizim böyle bir danışmanımız yok. Kurumun izni olmaksınız herhangi bir kişinin kartvizit bastırması da mümkün değil. Ayrıca böyle bir kart bastırmış olsaydı da haberimizi olurdu. Burası bilinen bir kurum. Hanefi Bey’le konuşacağım. Dava açma seçeneğini değerlendiriyoruz. Hanefi Avcı’nın kitabı anlaşılan o ki, birtakım savaşların parçası” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ