Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İzmir savaş alanına döndü...

        İzmir'de sabah saatlerinde bir iş yerinde meydana gelen tüp patlaması çevrede bulunan işyeri güvenlik kameralarına yansıdı. Patlama anında görüntülerde paniğin hakim olduğu görülürken; olayda yaralananların 1’i ağır 4 kişinin kimlikleri belli oldu.

        İzmir'in Karşıyaka ilçesi Bostanlı semtinde 6010 sokakta bulunan büfe imalathanesinde sabah saat 08.15 sıralarında tüp patlaması meydana geldi.

        Patlamada Murat Yavşan ( 42), Cem Fidanboylu (30), Gökhan Özyürek (40), Ayhan Savaş (64), Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı ve hayati tehlikelerinin olmadığı öğrenildi. Yaralılardan Aynur Can isimli 30-35 yaşlarındaki kadının ise Ege Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi altına alındığı ancak hayati tehlikesinin olduğu bildirildi.

        Yaralılardan Cem Fidanboylu ve Murat Yavşan'nın tedavilerinin ardından taburcu edildiği öğrenildi. Patlamaya bağlı olarak olay yerinde birçok ev ve işyerlerinde maddi hasar meydana geldi. Patlama anını anlatan bazı vatandaşlar; "Sanki deprem oldu sandık. Ya da çevremizde bulunan bir bina yıkıldığını tahmin ettik. Ortalık aniden toz bulutuna döndü. Tüp patlaması etrafa bu kadar nasıl zarar verebilir. Belki bomba bile patlatılmış olabilir" yorumlarında bulundular.

        Olay yerine gelen Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ise bölgede çalışmaların devam ettiğini ifade ederek; "Burada büyük tahribat var. Can kaybı yaşanmadan bu olayın izlerini silmemiz gerekiyor. Yapılan incelemelerde zaten binanın yıkılması gerektiği anlaşıldı. Tüm arkadaşlar burada çalışıyor. Tüp ya da bomba patladı ihtimallerinin üzerine burada olay yeri inceleme ekipleri ve bomba imha uzmanları gerekli çalışmaları yapıyor" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ