Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Mahkumlar demir parmaklıkları kesip firar etti

        Mesut HAN/ EDİRNE (AHT)

        Edirne Kapalı Cezaevi'nde hırsızlık, cinayet ve gasp suçlarından tutuklu bulunan 3 mahkum firar etti. Mahkumların koğuşun kestikleri demir parmaklıklarından ip sarkıtarak cezaevinin avlusuna indikleri, ardından da 4 metre yükseklikteki bahçe duvarını aşarak kaçtıkları belirlendi.

        Edirne Kapalı Cezaevi'nin ikinci katındaki 16 kişilik koğuşta kalan hırsızlık ve gasptan hükümlü Metin Cantürk (38) ile Burhan Bozbey (26) ve cinayetten hükümlü Hüseyin Efe (28), mahkumlar uyurken demir parmaklıkları bilek gücü ile eğdi. Mahkumlar, demir parmaklıkların arasından geçip, sarkıttıkları iple aşağıya indi. Yaklaşık 50 metre gizlenerek yürüyen 3 kişi, üstü tel örgülerle çevrili 3 metre yüksekliğindeki bahçe duvarını da aşarak atlamaya başladı. Bu sırada kulede görevli nöbetçi asker firarileri fark edip alarma bastı. Ancak 3 mahkum gece karanlığında izlerini kaybettirdi.

        TIR'LA KAÇTILAR

        Yüksek güvenlik ile korunan ve 50 metrede bir nöbet kulübesi bulunan cezaevinde alarm verildi. Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Selami Hatipoğlu ile birlikte jandarma ekipleri ve cezaevi yönetimi sabah saatlerinde cezaevinde incelemelerde bulundu. Görüş için cezaevine gelen tutuklu ve hükümlü yakınlarınının ziyaretine izin verilmedi. Dışarda bekleyen tutuklu ve hükümlü yakınları, içerdeki yakınlarından haber alamayınca kapılara vurarak tepkilerini gösterdi.

        Kaçan mahkumları arama çalışmaları sürerken, cezaevinde yapılması gereken görüşler iptal edildi. Yapılan incelemenin ardından firarilerin, cezaevinin 250 metre uzağındaki çevre yoluna çıktığı ve buradan bir TIR'a binerek TEM otoyolu Havsa gişelerine kadar geldiği tespit edildi. Firari hükümlülerin 1.5 ile 2 yıl arasında cezalarının kaldığı kaydedildi.

        İKİ FİRARİ YAKALANDI

        Firarilerden Burhan Bozbey daha sonra Havsa'da yakalandı. Diğer kaçak Metin Cantürk de jandarma ekipleri tarafından Havsa çıkışında takibe alındı.

        Takip edildiğini fark eden Cantürk, yakalanmamak için köprü üzerinden dere yatağına atladı. Dere yatağının bataklık olması nedeniyle çamura saplanan Cantürk, daha sonra jandarma ekipleri tarafından yakalandı.

        Atlamanın etkisiyle yaralanan Cantürk, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi altına alındı.

        Firar eden mahkumlardan Hüseyin Efe'nin yakalaması için çalışmalar devam ediyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ