Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Çete davasında 47 sanığa tahliye

        Kadir TAMER / MUĞLA (AHT)

        Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Turgutreis Beldesi'nde jandarmanın düzenlediği operasyon ile gözaltına alınan ve aralarında eski belediye başkanı Ali Server Yazgan'ın da bulunduğu 47 tutuklu, ilk duruşmada serbest bırakıldı.

        4 AY ÖNCE OPERASYON YAPILMIŞTI

        Muğla İl Jandarma Komutanlığı'nca geçen Haziran ayında Muğla, Bodrum, Milas ve İzmir'de 51 noktaya düzenlenen eşzamanlı operasyon kapsamında, aralarında Turgutreis eski Belediye Başkanı Anavatan Partili Ali Server Yazgan'ın da bulunduğu toplam 73 kişi gözaltına alınmıştı. Hakim karşısına çıkarılan zanlılardan Ali Server Yazgan dahil 47 kişi tutuklanmıştı.

        SPOR SALONUNDA DURUŞMA

        Sanık sayısının fazla olmasından dolayı, Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Adalet Bakanlığı'na yaptığı başvurunun kabul edilmesinin ardından spor salonu, mahkeme salonuna uygun hale getirildi. Dün başlayan ilk duruşmada, Turgutreis Belediyesi'ne ait, 2000- 2009 yıllarını kapsayan birtakım ihale ve imar dosyalarına el konularak yürütülen soruşturma kapsamında "çete lideri" olduğu gerekçesiyle yargılanan Ali Server Yazgan, ihaleye fesat karıştırmak, imar kanununa muhalefet, zimmet, rüşvet, nitelikli dolandırıcılık, haksız mal edinmek ve kaçırmak, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık, icbar suretiyle irtikap ve resmi belgede sahtecilik suçlamalarının tümünü reddetti.

        Yazgan, "Suçlamaların hiçbiri doğru değildir ve hepsi asılsızdır. Bilirkişi raporları yanıltıcıdır. Bilirkişi raporları olay yerinde inceleme yapılarak değil belediye binasında oturularak hazırlanmıştır. Bu tür suçlamaları kabul etmek mümkün değil. Haksız mal edinmek ile suçlanıyorum. Bodrum'da turizmden önce arsalar para etmiyordu. Bodrum turizm merkezi olunca rağbet görmeye başladı. Arsalar ve malların birçoğu ailelerimizden bize kalanlardır. Hepsini reddediyorum. Organize suç örgütü ile suçlanıyoruz. Ama aramızda hacı olan arkadaşlarımız var. Böyle bir şey olabilir mi? Biz şu anki mevcut belediye başkanının baskıları ile buraya gönderildik. Rüşvet almakla suçlanıyorum ben asla rüşvet almadım. İhale yolsuzluğu yapmadım. Yaptığımız tüm ihaleler denetleme kurulu tarafından onaylandı. Böyle bir şey mümkün değil. Biz böyle bir olayı hak etmedik. Suçsuzum ve beratımı istiyorum" dedi.

        21 SAAT SÜRDÜ

        Dün geç saatlere kadar süren duruşmaya bu sabah tekrar başlandı. Toplam 21 saat süren duruşmanın ardından aralarında Turgutreis eski Belediye Başkanı Ali Server Yazga'nın da bulunduğu 47 tutuklu serbest bırakıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ