Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam SP'de ikinci imza krizi!

        Saadet Partisi İstanbul İl delegeleri, yeterli imzayı toplayarak olağanüstü İstanbul il kongresi talebinde bulundu.

        Fatih'teki Berr Otel'de düzenlenen basın toplantısında konuşan eski Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi olan ve ''Milli Görüş İstanbul Sorumlusu'' olduğu bildirilen Selman Esmerer, bugün Milli Görüş tarihinin yeni bir dönüm noktasında bulunduklarını söyledi.

        Esmerer, 11 Temmuzda yapılan kongrenin ''Çok vahim ve yaralayıcı olduğunu'' ifade ederek, o kongrede ''Geçmişi silme ve köklerinden koparma hareketi yaşandığını'' ileri sürdü.

        Selman Esmerer, ''Saadet Partisi büyük kongresinden beri partinin adeta felç olduğunu, kilitlendiğini'' savundu. Milli Görüşçüler olarak buna asla müsaade etmeyeceklerini belirten Esmerer, Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'un o dönemde sarf ettiği ''Hiç kimse vazgeçilmez değildir. Kişilere sadakat olmaz, ilkelere sadakat olur'' sözlerinin muhatabının Necmettin Erbakan olduğunu öne sürdü ve bu sözlerin Milli Görüş camiasını derinden yaraladığını belirtti.

        ''Kurtulmuş'un kongrede delegelerin ancak dörtte birinin desteğiyle genel başkan seçildiğini, bu nedenle istifa etmesi gerektiğini'' savunan Esmerer, ''11 Temmuz Kongresinin Milli Görüş hareketine büyük bir darbe vurduğunu, 310 oyla genel başkan seçilen Kurtulmuş'un yaklaşık 850 delegenin oyunu ve olağanüstü kongre talebini yok saydığını, Siyasi Partiler Yasası'nı ve mahkeme kararlarını görmezlikten geldiğini'' ileri sürdü.

        ''Erbakan'ın il başkanları iftar davetine katılmayı reddeden, kulis yapan İstanbul İl Başkanı Erol Erdoğan ve çevresindekilerin tavırlarını durdurmanın zamanının geldiğini'' de öne süren Esmerer, şöyle devam etti:

        ''Türkiye'nin kalbi olan İstanbul'un da bu töhmetten ve sıkıntıdan kurtarılması gerekiyor. Muhterem Erbakan Hocamıza bağlılığımız sonucu İstanbul için de bir kongre talebinde bulunduk. Tabanımızın büyük desteğini almış bulunuyorum. İstanbul delege sayımız 602'dir. 10 günlük çalışmayla 400'e yakın delegenin desteğini aldık. İlçe başkanlarından 30'u da bu harekete tam destek vermektedir.''

        Esmerer, bu konuda Erbakan'ın kendilerinden ''bu çalışmaların hemen neticelendirilmesini'' istediğini de kaydetti.

        Basın toplantısının ardından Esmerer ve beraberindeki grup, İstanbul il delegelerinin İstanbul için olağanüstü kongre talebini içeren imzalarını ve dilekçeyi Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığına teslim etti.

        Basın toplantısına, eski Saadet Partisi GİK üyesi Sadrettin Karaduman, İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Nagehan Gül Asiltürk, eski Van Milletvekili Fethullah Erbaş ile kongre talebi için imza veren delegeler katıldı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ