Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Tıp öğrencilerini taşıyan minibüs kaza yaptı

        Kazada, minibüsü kullanan Yrd. Doç. Dr. Taner Karakaş (35) ile birlikte 1 öğrenci hayatını kaybederken, 11 kişi de yaralandı.

        KONYA (AHT)

        Kapadokya bölgesine gezi düzenleyen İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerini taşıyan Yrd. Doç. Dr. Taner Karakaş yönetimindeki minibüs, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu saat 07.00 sıralarında Ankara Aksaray Karayolu'nun 112. kilometresinde şarampole yuvarlandı. Minibüste bulunan 24 yaşındaki Tıp Fakültesi öğrencisi Abidin Turgut kaza yerinde hayatını kaybederken, KTÜ Tıp Fakültesi Çocuk Hastalıkları Anabilim Dalı'nda görev yapan ve 15 gün önce önce İstanbul Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne geçici görevle giden Yrd. Doç. Dr. Taner Karakaş (35), kaldırıldığı Konya Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Kazada Cengiz Acar, A. Hüsrev Güneş, Y. Bilkan Çelik, Murat Demir, Savaş Görgülü, Murat Yıldız, Ali Gürbüz, Muhammet Kılınç, S. Ahmet Sümbül ile Ramazan Duman Ankara'daki hastanelerde, Cumali Turan ise yaralandı.

        OLAY YERİNE 9 AMBULANS VE 2 HELİKOPTER AMBULANS YÖNLENDİRİLDİ

        Olay yerine 9 ambulans ve 2 helikopter ambulans yönlendirildi. Bu esnada tam bir kurtarma telaşı yaşandı. Ankara ve Konya'dan yola çıkan sağlık ekipleri hekimleri ve hekim adaylarını kurtarmak için büyük çaba gösterdi. Kazada yaralanan öğrenciler Cengiz Acar Etlik İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, Yunus Bilkan Çelik Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi'nde, Ahmet Hüsrev Güneş Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, Murat Demir Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde, Murat Yıldız Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, Cumali Turan Konya Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde, Savaş Görgülü Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi'nde, Ali Gürbüz Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde, Ahmet Muhammet Kılınç Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, Ahmet Sadık Sümbül Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ile Ramazan Duyar Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Kazada yaralanan 3 doktor adayının durumlarının ağır olduğu belirtildi.

        KARAKAŞ'IN CENAZESİ ARKADAŞLARI TARAFINDAN TESLİM ALINDI

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ