Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Bir ailenin hayatı altüst oldu!

        Bursa'da, babaları seneler evvel evi terk eden ve anneleri ise bin 500 liralık kredi kartı borcu yüzünden tutuklanınca ortada kalan 3 çocuğun feryatları yürekleri parçaladı.

        6 yaşındaki ikiz kız kardeşleriyle birlikte iki gündür okula gitmediklerini söyleyen 12 yaşındaki Tolga, "Doktor olmak istiyordum. Ama kardeşlerimin okuması için okulu bırakmam lazım. İnsanlık ölmüş mü? Para yüzünden bu yapılır mı? Şimdi biz annesiz ne yapacağız" derken göz yaşlarına boğuldu.

        Bir bankaya olan bin 500 liralık kredi kartı borcu için imzaladığı taahhüdünü yerine getiremeyen 36 yaşındaki Emine Y, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Eşi 5 yıl evvel evi terk eden Emine Y, cezaevine giderken, tutuklandığı için değil, ortada kalan 3 çocuğu için göz yaşı döktü.

        Annelerinin tutuklanmasıyla iki gündür okula gitmeyen 3 çocuk, 24 yaşındaki engelli halaları ile birlikte annelerinin yolunu beklemeye koyuldu. Gidecekleri, sorup haber alacakları kimseleri olmayan çocukların dramı yürekleri burktu. Annelerinin tutuklandığını öğrenen 12 yaşındaki Tolga ve ikizler Selvi ile Hatice (7) göz yaşlarına boğuldu.

        Okula yeni başlayan kız kardeşleriyle birlikte iki gündür okula gidemediklerini belirten Tolga Y, yaşadıklarını anlatırken hıçkırıklarını tutamadı. Adeta büyümüş de küçülmüş gibi konuşan küçük Tolga, yıllardır annelerinin kendilerini okutmak için didindiğini söyledi. Doktor almak istediğini belirten Tolga Y., "Ama artık okuyamam. Ben okursam kardeşlerime kim bakacak? Onların okuması lazım. Önce evdeki eşyaları satarım. Bizi yüz üstü bırakan babamın yıllar önce bana aldığı bir motosiklet de var. Onu da satar, önce annemi cezaevinden kurtarmaya, ardından da kardeşlerimin okuyabilmesine çalışırım" dedi.

        Bir insanın sırf para yüzünden tutuklanmasına akıl erdiremediğini kaydeden Tolga Y., "Annem tekstil işlerinde çalışıp 500 lira aylık alıyordu. 250 lirasını kiraya veriyorduk. Geri kalanı ile bizim geçimimizi sağlamaya çalışan annemin son zamanlardaki sıkıntıları artmıştı. Bize hiç bir şey yansıtmıyor, ama eve gelen kişiler borçlarını istiyordu. Şimdi biz annesiz ne yapacağız? Yetkililere yalvarıyor, sadece annemin kurtarılmasını istiyoruz" diye konuştu.

        Annesi ve babası ölünce halası Emine Y. ile birlikte kalmaya başladığını söyleyen 24 yaşındaki Şenay Y. ise, "Ağabeyim yengemle birlikte hepimizi yüz üstü bırakıp ortadan kayboldu. Yıllardır onlardan haber alamıyoruz. Yengem çalışarak hem çocuklarına, hem de bana bakıyordu. Ama o şimdi gitti. O evimizin direğiydi. Ben çalışamıyorum, yengem işe gittiğinde evde çocuklara bakıyordum. Tutuklandığını öğrenince şoke olduk. Perişandık, daha da perişan olduk. Ben annesiz babasız büyüdüm, bari bu yavrular annesiz babasız büyümesin. Allah'a emanetiz. Yetkililere yalvarıyorum. Ben önemli değilim, ama bu çocuklara yazık. Para ödensin ve yengem kurtulsun" dedi.

        Bursa Barosu başkan adayı Zekeriya Birkan ise, taahhüdü ihlal suçunda kişinin borcunu ödediği takdirde hemen hürriyetine kavuşacağını söyledi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ