Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Polis okulunda kaza kurşunuyla ölüm

        Neşet DİŞKAYA / Zekeriya ŞİMŞEK ( İZMİR/ GAZİANTEP-İSLÂHİYE)

        İzmir Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksekokulu'nda "Silah bilgisi ve eğitimi'' dersinde, tabancayla oynayan arkadaşı M.Y. tarafından kazayla vurulan Fatih Çiftçi, hastanede yaşamını yitirdi. Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü'nde okurken Polis Okulu sınavını kazanınca ailesinin isteğiyle bu okula gittiği ve ölümüne neden olan merminin de, eğitim sırasında namluda unutulduğu ortaya çıktı.

        Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksek Okulu'nda önceki gün "Silah bilgisi ve eğitimi" isimli derste tabancayla oynayan arkadaşı M.Y. tarafından kazayla vurulan Fatih Çiftçi (20), tedavi gördüğü Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sabaha doğru yaşamını yitirdi. Çiftçi'nin geçen yıl Muğla Üniversitesi'nde Fen Bilimleri Öğretmenliği Bölümü'nde 5 ay eğitim gördüğü, Polis Okulu sınavını kazanınca okulunu bırakıp Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksekokulu'na geçtiği öğrenildi. İzmir Adli Tıp Kurumu'na getirilen Çiftçi'nin cenazesi, yapılan otopsinin ardından memleketi Gaziantep'e gönderilmek üzere Adnan Menderes Havalimanı'na götürüldü.

        Adnan Menderes Havalimanı kargo bölümünde, tabutu Türk Bayrağı'na sarılan Çiftçi için bir tören düzenlendi. Törene, cenazeyi almak için İzmir'e gelen Fatih Çiftçi'nin babası Cuma Çiftçi, akrabaları, Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Mehmet Gülnaz ve öğretmenleri, Adnan Menderes Havalimanı'ndan Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Hakan Civa, Havalimanı Emniyet Müdürü Ercan Tağ ile Fatih Çiftçi'nin sınıf arkadaşları katıldı. Törende konuşma yapan Mehmet Gülnaz, ''Fatih'i, çok sevdiği okulundan ve mesleğinden böyle uğurlamak istemezdik'' diyerek gözyaşı döktü. Stajını İslâhiye İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde tamamlayan Fatih Çitçi'nin cenazesi, ikindi namazı sonrasında İslâhiye Merkez Dervişiye Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından defnedildi.

        SORUŞTURMA SÜRÜYOR

        Öte yandan olayla ilgili adli yönden yürütülen soruşturmanın yanında, idari soruşturma da başlatıldığı ve iki polis müfettişinin görevlendirildiği öğrenildi. Emniyet yetkilileri, arkadaşını yanlışlıkla vuran M.Y.'nin işlemlerinin ardından adliyeye sevkedileceğini bildirdi. Yetkililer, "Derste öğretmen eğitim için hazırlanan içi boş mermi kullanmış. Ancak ders arasında, M.Y.'nin, korkutmak için Fatih Çiftçi'ye doğrulttuğu silah patlamış. Boş mermiler arasına dolu mermi karışmış olabilir" dedi. Gerçek merminin silahta unutulduğu iddialarını doğrulamayan yetkililer, "Ders sırasında öğretmen içi boş mermilerle çok sayıda deneme atışı yapmış" diye konuştu.

        İÇİ BOŞ MERMİ NEDİR?

        Polis Akademisi ve Polis Meslek Yüksek Okullarında öğrencilere silahla ilgili bilgiler, içindeki barut ve kurşun çıkarılmış boş mermilerle veriliyor. Gerçek olan bu mermiler içi boşaltıldığı için patlama özelliği bulunmuyor. Mermiler, MKE tarafından özel olarak eğitimlerde kullanılması için hazırlanarak gönderiliyor. Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksek Okulu'nda da eğitimde MKE tarafından gönderilen mermiler kullanılıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ