Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kar tatili açıklanan iller

        İlk ve ortaöğretim okullarında bugün için tatil kararı alan iller şöyle: İstanbul, Ankara, Bursa, Kocaeli, Kırşehir, Sakarya, Konya, Bilecik, Amasya, Çorum, Kırklareli, Kütahya, Tekirdağ, Zonguldak, Karabük, Adıyaman, Eskişehir, Çanakkale, Adıyaman, Tokat, Kahramanmaraş, Balıkesir, Kastamonu, Çanakkale, Muş, Tunceli, Düzce, Bartın, Bingöl, Giresun, Tunceli,Karaman, Aksaray, Erzincan, Çankırı, Samsun, Kayseri, Nevşehirve Sivas’ta il merkezleri ile bazı ilçelerde okullar tatil edildi..

        İSTANBUL

        İstanbul Valisi Muammer Güler, bugün İstanbul'daki bütün ilk ve orta dereceli okulların bir gün süreyle tatil edildiğini açıkladı.

        Güler, İl Afet Koordinasyon Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısı düzenledi. Güler, şunları söyledi: "İstanbul ilinde 16 Şubat cumartesi günü sabahı başlayan ve halen devam eden, yarın da (bugün) etkisini sürdürecek olan kar yağışı ve hava sıcaklığındaki belirgin azalmaya bağlı kuvvetli don ve buzlanmanın, özellikle ara cadde ve sokaklarda araç trafiği ve yaya ulaşımında yaratacağı olumsuz etkiler göz önüne alınarak, tedbir amacıyla bugün İstanbul'daki bütün ilk ve orta dereceli okullar bir gün süreyle tatil edilmiştir." Güler, aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan özürlü personel ve hamilelerin idari izinli sayılacaklarını, orta dereceli okullarda bugün yapılması gereken sorumluluk sınavlarının da okul müdürlüklerince belirlenecek bir tarihe ertelendiğini söyledi.

        ANKARA'DA EĞİTİME 1 GÜN ARA VERİLDİ

        Ankara Valisi Kemal Önal, olumsuz hava koşulları nedeniyle Ankara'nın merkez, ilçe ve köylerindeki ilk ve orta dereceli okulların bugün tatil edildiğini bildirdi.

        Önal, geceden itibaren başlayan ve gün içinde etkili olan kar yağışının ilk ve orta derecede öğrenim gören öğrencilerin ulaşımda can ve mal güvenliğini tehlikeye sokacağını gözlemledikleri için bugün eğitime ara verileceğini söyledi.

        Vali Önal, ayrıca kamu kurumlarında çalışan özürlü vatandaşların da bugün idari izinli sayılacaklarını belirtti.

        KOCAELİ

        Kocaeli'nde yoğun kar yağışı nedeniyle ilköğretim okulları ve liselerde eğitime ara verildiği bildirildi.

        Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, il genelinde etkili olan yoğun kar yağışı dolayısıyla ilk ve orta dereceli okullar bugün tatil edildi.

        Kocaeli Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise yoğun kar yağışı nedeniyle bugün bütün fakülte ve yüksek okullarda eğitime ara verildiği bildirildi. Açıklamada, üniversitede eğitim ve öğretiminyarınyeniden başlayacağı kaydedildi.

        ZONGULDAK'TA KAR YAĞIŞI

        Zonguldak merkez ve merkez ilçeye bağlı köylerdeki ilköğretim okulları ve liselerde öğrenime bugün ara verildiği bildirildi.

        Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen,dün akşam saatlerinden itibaren bölgede kar yağışı ve tipinin etkili olmasından dolayı merkez ilçe ve merkez ilçeye bağlı köylerdeki ilköğretim okulları ile liselerde bugün öğrenime ara verildiğini söyledi.

        Erkmen, Ereğli, Alaplı, Çaycuma, Gökçebey ve Devrek ilçelerindeki okullar konusunda ise hava şartlarına göre kaymakamlara yetki verildiğini kaydetti.

        TOKAT'TA EĞİTİME 2 GÜN ARA VERİLDİ

        Tokat il merkezindeki ilk ve orta dereceli okullarda olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 2 gün ara verildi.

        Tokat Vali Vekili Şükrü Çakır,kent merkezi ve ilçelerde etkili olan kar yağışının bugün de devam etmesinin beklendiğini söyledi.Bazı ilçelerde kar kalınlığının 40 santimetreyi, bazı ilçelerde ise 70 santimetreyi bulduğunu belirten Çakır, il merkezindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 2 gün ara verildiğini ifade etti.Çakır, şunları kaydetti:

        'Yarın (bugün) program devam edeceği için öğrenciler okula gelmek zorunda kalacaklardı. Bir kısım öğrencilerimiz taşımalı eğitim gördükleri için onlar gelemeyecekti. Öğrencilerimizin okula geldiklerinde üşümemeleri ve genel bir hastalığa yol açmamak için il merkezimizde ilk ve orta dereceli okullarımızı 2 gün tatil ettik. İlçelerimizde inisiyatif kaymakamlarımızda olduğu için duruma göre 2 veya 3 gün tatil edecekler.''

        KIRŞEHİR'İN ÇİÇEKDAĞI İLÇESİNDEKİ OKULLARDA EĞİTİME 2 GÜN ARA VERİLDİ

        Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesindeki okullarda kötü hava koşulları nedeniyle 2 gün eğitim ve öğretime ara verildi.

        Çiçekdağı Kaymakamı Sedat Eliuz, ilçede kar kalınlığının 35 santimetreyi bulduğunu, karla birlikte tipinin hayatı büyük ölçüde olumsuz etkilediğini söyledi.

        Eliuz, ''Yaptığımız değerlendirme sonucunda ilçemiz genelindeki ilköğretim, lise ve dengi okulların bugün tatil edilmesini uygun bulduk'' dedi.

        Adıyaman'ın Sincik ilçesi ile Tokat'ın Yeşilyurt, Başçiftlik ve Almus ilçelerindeki okullarda ise eğitime verilen aranın 2 gün olduğu kaydedildi.

        Öte yandan, Sivas Valiliğinin aldığı kararla, kent genelindeki okullarda eğitime verilecek aranın 1 günden 2 güne çıkarıldığı kaydedildi. Kar yağışı nedeniyle Bilecik il genelinde, Eskişehir'in Sivrihisar, Çanakkale'nin Biga, Tekirdağ'ın Çerkezköy, Saray ve Marmara Ereğlisi'ndeki ilköğretim ve liselerde eğitime 1 gün ara verildi.

        Adana'nın Tufanbeyli, Saimbeyli ve Feke ilçelerindeki okullarda ise eğitime 2 gün ara verildiği bildirildi.

        KASTAMONU'NUN TOSYA İLÇESİNDE EĞİTİME 2 GÜN ARA VERİLDİ

        Yurdu etkisi altına alan olumsuz hava koşulları nedeniyle Kastamonu'nun Tosya ilçesinde eğitime 2 gün ara verildi.

        Kastamonu'nun Tosya İlçesi Kaymakamı Aydın Aslanyurt, ilçede olumsuz hava koşulları yüzünden ilköğretim ve liselerde eğitime 2 gün ara verildiğini söyledi.

        SAKARYA'DAKİ OKULLARDA EĞİTİME 1 GÜN ARA VERİLDİ

        Yoğun kar yağışı nedeniyle Sakarya'daki okullarda eğitime 1 gün ara verildi.

        İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, hava muhalefeti nedeniyle il genelindeki ilköğretim ve liselerde eğitime bugün ara verildiğini bildirdi.

        Sakarya'daki ilköğretim ve liselerde 19 Şubatta ders başı yapılacak.

        KONYA'DA BAZI OKULLARDA EĞİTİME BUGÜN ARA VERİLDİ

        Kar yağışı nedeniyle Konya'da ilköğretim ve ortaöğretim okulları ile Selçuk Üniversitesinde eğitime bugün ara verildi.

        Konya İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, gece saatlerinde başlayan ve kent merkezinde halen devam eden yoğun kar yağışının yaşamı olumsuz etkilediğini söyledi. Şahin, kar yağışı nedeniyle merkezde ilköğretim ve orta dereceli okullarda eğitime bugün ara verildiğini kaydetti.

        Öte yandan Beyşehir ile Kulu ilçelerinde de eğitime bir gün ara verildi. Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü de bugün bağlı ilçelerdeki yüksekokullar dahil üniversitede eğitime bir gün ara verileceğini bildirdi.

        KAHRAMANMARAŞ'TA BAZI OKULLARDA EĞİTİME ARA VERİLDİ

        Yoğun kar yağışı nedeniyle Kahramanmaraş merkez ve bağlı köylerde eğitime 1 gün, Andırın ilçesinde ise 2 gün ara verildi.

        Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Kürşat Kırbıyık, yaptığı açıklamada, hava muhalefeti nedeniyle Kahramanmaraş merkez ve merkeze bağlı köylerde eğitime 1 gün ara verildiğini belirtti.

        Andırın ilçesinde ise yağış nedeniyle eğitime 2 gün ara verildiğini ifade eden Kırbıyık, diğer ilçelerdeki durumu daha sonra değerlendireceklerini kaydetti.

        BALIKESİR GENELİNDE EĞİTİME BİR GÜN ARA VERİLDİ

        Yoğun kar yağışı nedeniyle Balıkesir genelinde eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

        Balıkesir Valiliğinden alınan bilgiye göre, kar yağışının yaşamı olumsuz etkilediği Balıkesir ve ilçelerindeki ilköğretim okulları ile liselerde eğitime bir gün ara verildi.

        İl merkezi ile bağlı ilçe ve köylerdeki okullarda 19 Şubatta ders başı yapılacağı belirtildi.

        ÇORUM VALİLİĞİ YOĞUN KAR YAĞIŞI NEDENİYLEBUGÜNEĞİTİME ARA VERİLDİĞİNİ AÇIKLADI

        Ukrayna üzerinden gelen soğuk hava ve kar yağışı, Çorum'da hayatı felç etti. Kar ve tipi nedeniyle Çorum'un çevre iller ve ilçelerile bağlantısı kesildi.

        Çorum Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, bugün okullar tatil edildi.

        Çorum'da dün başlayan kar yağışı aralıklarla devam ediyor. Gece saatlerinden itibaren tipi şeklinde görülen ve etkisini artıran kar yağışı, hayatı olumsuz yönde etkiledi. Kar nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor. Karayolları, Köylere Hizmet Götürme Birliği ve Belediye ekipleri yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

        Tipinin etkili olduğu yüksek kesimlerde açılan yollar tekrar karla kaplanıyor. Çorum'dan Ankara ve Samsun istikametlerinde ulaşım zor sağlanırken, Yozgat ve Amasya yolları uzun süre trafiğe kapandı. İlçe yollarında ulaşım ise tamamen durdu. Kent genelindeki tüm köy yollarının kapalı olduğu bildirilirken, ilgili ekiplerin yoğun bir çalışma içine girdiği açıklandı. Şehirlerarası yollarda çok sayıda araç kar engeline takıldı. Farklı bölgelerde çok sayıda trafik kazası meydana geldi. Hava şartları spor müsabakalarını da etkiledi. Çorum Amatör Küme'de oynanacak olan futbol maçlarının tamamı iptal edildi.

        Bu arada, Çorum Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, bugünokullar tatil edildi. Kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımın sağlıklı yapılamadığı bildirilen açıklamada, yatılı ilköğretim okulları, taşımalı eğitim yapılan okullar ile belde ve köylerdeki ilköğretim ve birleştirilmiş sınıflı okullarda bugün bir gün süre ile eğitime ara verildiğini bildirildi.

        BURSA KENT MERKEZİ VE İLÇELERİNDE EĞİTİME BİR GÜN ARA VERİLDİ

        Bursa kent merkezi ve ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

        Bursa Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışının bugün öğle saatlerine kadar devam edeceği belirtildi.

        Taşımalı sistemde meydana gelecek ciddi aksamaların ve öğrencilerin güvenliği ile okula ulaşmalarında meydana gelebilecek olumsuzlukların önüne geçilmesi amacıyla il merkezi ve ilçelerde, bugün eğitim ve öğretime bir gün süreyle ara verildiği kaydedildi.

        TUNCELİ'DE EĞİTİME 2 GÜN ARA VERİLDİ

        Tunceli'de Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, il genelinde ilköğretim okullarında ve liselerde eğitime 2 gün ara verildiği bildirildi.

        Açıklamada, ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan bedensel engelli personelin de 2 gün izinli sayılacağı, hamile personele de kurum amirlerince mazeret izni verilebileceği kaydedildi.

        ÇANAKKALE'DE EĞİTİME 1 GÜN ARA VERİLDİ

        Çanakkale'nin bazı ilçelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verildi.

        Çanakkale Valiliğinden yapılan açıklamada, Bayramiç, Yenice ve Çan ilçelerinde ilköğretim okulları ve liselerde eğitime bugün ara verildiği belirtildi.

        MUŞ'TA EĞİTİME 1 GÜN ARA VERİLDİ

        Muş Valiliği, yoğun kar yağışı ve tipinin günlük yaşamı olumsuz etkilediği merkeze ve ilçelere bağlı köylerdeki ilköğretim okulları ve liselerde eğitime bugün ara verildiğini açıkladı.

        ÇANKIRI'NIN ORTA İLÇESİNDE OKULLAR TATİL EDİLDİ

        Çankırı'nın Orta ilçesinde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle okullar bir gün süre ile tatil edildi.

        Çankırı Valisi Ali Haydar Öner, Orta ilçesi hariç diğer ilçe ve il merkezinde eğitim öğretimin devam edeceğini, Orta ilçesinde tipi nedeniyle okulların Orta ilçe merkezi ve köylerinde bir gün süre tatil edildiğini söyledi.

        SAMSUN'DA İL MERKEZİ VE İLÇE MERKEZLERİNDEKİ OKULLAR 1 GÜN, KÖY OKULLARI İSE 2 GÜN TATİL EDİLDİ

        Kar yağışı nedeniyle Samsun il merkezi ile ilçe merkezlerindeki okullar 1 gün, köy okulları ise 2 gün tatil edildi.

        Alınan bilgiye göre, gece başlayan kar yağışı Samsun merkez ve ilçelerde günlük yaşamı olumsuz etkilerken İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla il merkezi ile ilçe merkezlerindeki okullar bugün tatil edildi. Bu merkezlere bağlı köy okullarında tatil süresi 2 gün olarak belirlendi

        BARTIN MERKEZ İLÇE İLE AMASRA VE KURUCAŞ İLE İLÇELERİNDEKİ OKULLARDA EĞİTİME BUGÜN ARA VERİLDİ

        Bartın'da kar yağışı nedeniyle merkez ilçe ile Amasra ve Kurucaşile ilçelerindeki ilköğretim okulları ile liselerde eğitime bugün ara verildi.

        Bartın Valisi İsa Küçük, yaptığı açıklamada, dünden itibaren etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle merkez ilçe ile Amasra ve Kuruçaşile ilçelerinde ilköğretim okulları ve liselerde eğitim ve öğretime bugün ara verildiğini söyledi.

        YALOVA KENT MERKEZİ VE İLÇELERİNDE EĞİTİME BİR GÜN ARA VERİLDİ

        Yalova kent merkezi ve ilçelerinde, yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

        Yalova Valiliğinden alınan bilgiye göre, kar yağışının yaşamı olumsuz etkilediği Yalova ve ilçelerindeki ilköğretim ve liselerde eğitime bir gün ara verildi.

        İl merkezi ile bağlı ilçe ve köylerdeki okullarda, yarın ders başı yapılacağı bildirildi.

        KAYSERİ VE NEVŞEHİR'DE EĞİTİME BUGÜN ARA VERİLDİ

        Kayseri ve Nevşehir'de, kar yağışı ve soğuk nedeniyle ilk ve ortaöğretim okullarında eğitime bugün ara verildi.

        Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, il genelindeki ilköğretim okulları ile liselerin bugün için tatil edildiğini bildirdi. Olumsuz hava koşullarının etkili olduğu Nevşehir'de de ilk ve ortaöğretim okullarında bugün eğitim yapılmayacak.

        Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde taşıma merkezi konumundaki ilköğretim okulları bugün tatil edildi.

        İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdülkadir Çelik, yaptığı açıklamada, ilçenin kırsal alanında yoğun kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle

        taşıma merkezi konumundaki 24 ilköğretim okulunda bugün eğitime ara verildiğini bildirdi.

        Yurdu etkisi altına alan yoğun kar yağışı ve tipi bazı merkezlerde eğitime ara verilmesine neden oldu.

        Antalya'nın Akseki ilçesinin Kaymakamı Mustafa Kılıç, kar yağışının ilçede hayatı olumsuz etkilediğini bildirdi. Kılıç, Akseki merkez ve köylerinde ilköğretim okullarında eğitimde bugün ara verildiğini kaydetti.

        KIRIKKALE VE NİĞDE'NİN BAZI İLÇELERİNDE EĞİTİME ARA VERİLDİ

        Kırıkkale'nin Delice ilçesinde de yoğun kar ve tipi nedeniyle okullarda eğitime bugün ara verildi.

        Niğde'nin Çiftlik ilçesi ile bağlı belde ve köylerde okullarda eğitime bir gün ara verildi.

        ESKİŞEHİR VE ARDAHAN'DA DA BAZI İLÇELERDE OKULLAR TATİL

        Eskişehir'in Günyüzü ilçesinde de okullarda eğitime bugün ara verildi.

        Ardahan'ın Göle ilçesi Milli Eğitim Müdürü Gürsel Düz, kar yağışı ve tipinin hayatı olumsuz etkilediği ilçe merkezi ve köylerindeki ilköğretim okulları ile liselerde eğitime 1 gün ara verildiğini bildirdi.

        KAYSERİ'DE EĞİTİME YARIN DA ARA VERİLDİ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ