Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Selda hemşire İzlandalı Daniel'e süt anne oldu

        Tatil için geldikleri Muğla'da ailesini trafik kazasında kaybeden İzlanda uyruklu 7 aylık Daniel Johanson Arneson, kontrol altında tutulduğu Muğla Devlet Hastanesi'nin ilgi odağı olurken, 10 aylık bebeğe sahip Selda Hemşire, talihsiz bebeğe süt anneliği yaparak şefkat elini uzattı.

        Muğla Devlet Hastanesi Başhekimi Fahri Tuna, kazadan sonra hastanelerine gelen Daniel bebeğin genel kontrolden geçirildiğini, herhangi yara ve sağlığını tehdit edecek bir unsura rastlanmadığını bildirdi. Tuna, ''Biz onu koruma amaçlı hastanemizde misafir ediyoruz'' dedi.

        Tuna, 7 aylık Daniel Johanson Arneson'un son derece sağlıklı ve psikolojik açıdan da çok iyi durumda olduğuna işaret ederek, ''kazanın ardından İzmir İzlanda Konsolosluğundan yetkililer hastanemize geldi ve bebeğe 24 saat sahip çıkmamızı istedi. Bebek, Türk milletinin şefkat kucağında. Türk milleti adına biz ona sahip çıkıyoruz. Bebek için kapılarımızı sonuna kadar açtık. Konsolosluk gerekli girişimleri yapana kadar biz bebeği burada misafir edeceğiz. Bebek, hastanemizin neşe kaynağı olduğu gibi hemşirelerimizden biri süt anneliğini üstlendi'' diye konuştu.

        "ŞİMDİ İKİ OĞLUM OLDU"

        Muğla Devlet Hastanesi Çocuk Cerrahi Servisi'nde görev yapan 2 yıllık evli ve 10 aylık bebek sahibi Hemşire Selda Köse, talihsiz Daniel'e, oğlu Ahmet Emre'ye verdiği sütünü pay ederek destek oldu.

        Kaza sonrası hastanelerine gelen İzlandalı bebeği kucağına aldığında annelik duygularının öne çıktığını belirten Köse, ''oğlum Ahmet Emre gözümün önüne geldi. Sütüm de olunca aç kalmasına gönlüm elvermedi. Şimdi 2 oğlum oldu. Aramızda sıcak bir diyalog gelişti, ülkesine dönmesi durumda üzüleceğim'' dedi.

        Öte yandan, kazanın ardından yaşamını yitiren Dagbjortdora Trygvadottır'ın cesedinin İzmir Adli Tıp Kurumuna gönderildiği, sürücü Johan Arneson'un cesedinin ise Muğla Devlet Hastanesi morgunda bekletildiği öğrenildi. Hayatını kaybeden her iki kişinin Daniel bebekle yakınlık durumunun araştırıldığı belirtildi.

        Muğla-Denizli karayolunun Yaylasöğüt mevkisinde Sait Ö'nün kullandığı 20 HZ 730 plakalı minibüs ile Johan Arneson'un kullandığı 48 SD 634 plakalı otomobil çarpışmış ve kazada otomobilde sıkışan sürücü Johan Arneson (25) ile otomobilde bulunan Dagbjortdora Trygvadottır (34) hayatını kaybetmişti.

        DANİEL BAŞKONSOLOSA EMANET

        Muğla Devlet Hastanesi'nde bir gün gözetim altında tutulan Daniel Arnis Johonson isimli bebek, İzlanda İzmir Fahri Başkonsolosu Esat Kardıçlı ve eşi İclal Kardıçlı tarafından teslim alındı. Bebeğin, akşam saatlerinde İzmir'e gelecek olan amcası ve teyzesine teslim edileceği belirtildi.

        Hemşire Sevda Köse'nin süt annelik yaptığı minik Daniel hastaneden ayrıldığı sırada duygulu anlar yaşandı. Hastane personeli bebekle vedalaşırken Fahri Başkonsolos Kardıçlı, Sevda hemşireye teşekkür etti ve bebekle tekrar görüştüreceği sözünü verdi.

        İclal Kardıçlı, bebeğin yakınlarının akşam saatlerinde İzmir'e geleceğini belirterek, "Üzücü olayı yakınlarına bildirdik. Teyzesi ve amcası, uçakla bu akşam saatlerinde gelecek ve Daniel'i onlara teslim edeceğiz. Daha sonra yine uçakla ülkelerine dönecekler. Yaşanan olay çok trajik. Türk yetkililerin bebeğe gösterdikleri ilgi ve yakınlık için teşekkür ederiz" dedi.

        Bir günde olsa bebeğe süt annelik yaptığı için mutlu olduğunu söyleyen hemşire Köse ise, "Kendisine alışmıştık, ayrılmak zor geldi. Umarım bir gün tekrar karşılaşırız." şeklinde konuştu. Hastanede işlemleri tamamlanan minik Daniel, İzmir'e doğru yola çıktı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ