Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Öz yeğenin fidye dehşeti

        İstanbul’da öz yeğen, eniştesi ve eniştesinin kardeşiyle birlikte, zengin amcasını ve 13 yaşındaki kızını kaçırıp fidye istedi. Amcanın iş ortağı parayı verince amca ile kızı serbest bırakan yeğen ile enişte, aynı gün kaçırdıkları yengeyi ise öldürdü

        Muharrem ÇAĞLAR-Serhat ALAATTİNOĞLU-AHT

        KORKU filmlerini aratmayan fidye ve cinayet olayı, geçtiğimiz 8 Ekimgecesi başladı. Ayhan Gülep, ablasının eşi Nezir Reçber ve eniştesinin kardeşi Ferdi Reçber ile işadamı amcası Nurettin Gülep’i fidye için kaçırmaya karar verdi. Gülep ve Reçber kardeşler, 8 Ekimakşamı saat 22.00 sıralarında amca Nurettin Gülep’in (47) Kemerburgaz’daki villasına gitti.

        AMCAYI BEKLEDİLER

        Yeğen ile yanındakiler, o sırada evde bulunan anne GülhanımGülep (45) ile 13 yaşındaki kızıMeryem’i bayıltıp, ellerine plastik kelepçe vurdu. Ardından da amcanın gelmesini bekledi. Gece yarısına doğru eve gelen amcayı silahla tehdit eden grup, kasanın anahtarını alıp içerisindeki 13 bin 400 lira, 2 bin 500 dolar, 600 Euro ile 5 altın bilezik ve 5 çeyrek altını aldı. Sabah saat 06.00 sıralarında ise Nurettin Gülep ile kızını, işadamına ait otomobile bindirerek, önce Nezir Reçber’e ait Beyoğlu’ndaki su bayiine, ardından da Reçber kardeşlere ait Şişli Kuştepe’deki evin karşısındaki bir zemin kata götürdüler. Evde kalan anne GülhanımGülep’i ise başka bir adrese götürerek rehin aldılar. Yeğen ile beraberindekiler, amcadan 400 bin lira fidye istediler. Amca bu rakamı ödeyemeyeceğini söyleyince de pazarlıkla 50 bin lirada anlaşıldı. Kablo imalatçılığı yapan işadamı Gülep, Perpa’daki işyerinde bulunan ortağı Yasin Çubukçu’ya parayı vermesini söyledi. Bunun üzerine yeğen ile diğerleri 14 Ekimgünü Perpa’ya giderek Çubukçu’dan parayı aldı. Aynı gün işadamı ile kızı serbest bırakıldı. 6 gün kızıyla rehin tutulan Nurettin Gülep, hemen eve gitti. Ancak eşinin izini bulamadı. Soluğu jandarmada alan Gülep’in şikâyeti üzerine başlatılan soruşturmada da kadının izine rastlanmadı. Ancak fidyeciler Ayhan Gülep, Ferdi Reçber ile annesi Aliye Reçber ve Nezir Reçber’in kız arkadaşı Sevgi Kızgır gözaltına alındı. Ayhan Gülep ile Ferdi Reçber tutuklanırken Sevgi Kızgır ile anne Aliye Reçber serbest bırakıldı.

        ÜÇÜNCÜ ZANLI ACI GERÇEĞİ İTİRAF ETTİ

        JANDARMA, üçüncü fidyeci Nezir Reçber’i Adana’da yakaladı. Nezir Reçber’ın gözaltına alınmasıyla da korkunç gerçek ortaya çıktı. Reçber, Gülhanım Gülep’i bıçakla öldürüp, Nurettin Gülep’e ait otomobilin bagajına koyduklarını itiraf etti. Reçber otomobili ise Şişli Kuştepe’de terk ettiklerini anlattı. Bulunan otomobilin bagajından, Gülhanım Gülep’in cesedi çıktı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ